Sep 23, 2013

KELAS DEMO BUAT KEK GUNA PERALATAN ASAS DI RUMAH - AHAD 27 OKT 2013






Anda ada oven antik, mixer made in china dan besen plastik ni jer kat rumah...tapi teringin nak buat kek untuk anak-anak...jangan bimbang.

Jom saya buktikan, ANDA BOLEH...

Detailsnya:

Kelas: Kek Asas Menggunakan Peralatan Asas Di rumah Anda
Kek yang akan didemokan: Kek Magic Mousse, Kek Slice Strawberry dan Kek Slice Fresh Fruit (3 jenis).
Buat permulaan ni, saya fokuskan pada cara buat kek sponge yang betul dan cara pukul fresh cream yang betul.

Insyallah, kelas akan penuh dengan pelbagai tips penting hasil pengalaman saya mengajar dan membuat kek selama niii...

Apa yang akan didemokan:
1. Cara buat kek sponge guna hand mixer. Menggunakan sponge mix
2. Cara bakar guna oven biasa (bukan oven commercial).
3. Cara pukul fresh cream guna hand mixer. Mcam mana nak tentukan fresh cream tu dah cukup pukul ker tidak
4. Cara mudah dan cepat hias kek guna fresh cream
5. Cara hias kek
6. Cara potong kek supaya nampak cantik dan sharp

Tarikh: AHAD, 27 OKTOBER 2013
Masa: 11 pagi – 5 petang
Tempat: Bzee Bakery, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan.
Jenis Kelas: Demo
Yuran: RM150 seorang
Deposit: RM50 (tidak akan dipulangkan)


KELAS TERHAD KEPADA 24 ORANG PELAJAR SAHAJA (bagi memastikan anda dapat lihat cara betul buat kek sponge).
Saya hanya akan masukkan nama anda dalam senarai confirm hadir SELEPAS ANDA BAYAR DEPOSIT. Dan bukan yang CHUP DULU KAK..petang nanti kak saya bnk in...minggu depan kak, boh nama dulu....atau sebagainya.

Cara nak bayar: Bank in deposit ke Account Maybank Bzee Bakery – 5051 76100 195
Pas bnk in: SMS ke nombor 019 282 0053 –
Apa yang nak sms: Nama, date class, nama class, jumlah bnk in.
Contoh: ZALINA, KEK ASAS, 27 OKTOBER, RM50
Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan masa kelas
Apa yang perlu dibawa masa kelas: Pen dan baki yuran
Apa yang TAK BOLEH dibawa masa kelas: Anak atau sedara mara. Hanya yang bayar yuran sahaja yang dibenarkan masuk kelas



TQVM