Oct 24, 2010

Kenyang makan kek....

Salam dan aloo untuk semua....Lima orang student -   Lyana, Junaidah, Sue, Azwan dan Khai  kenyang makan kek Sabtu lepas..hehehhe..Apa taknya, depa pakat wak balik tiga biji kek sorang - black forest, blueberry dan kek dengan sugar image. Semua ni hasil daripada kelas praktikal cara betul guna fresh cream. Cara pukul yang betul, cara menentukan fresh cream tu dah ok ker sebelum disapu, cara sapu supaya kek nampak licin macam kat bakery tu n cara hias. Selain tu juga petua nak letakkan sugar image atas kek supaya tak berkedut dan mengerutu.....Ni antara gambar-gambar sepanjang kelas Sabtu lepas. Layannnn
 Khai tengah pulun `comb' kek
 Ni Sue
 Junaidah tengah adjust kek sugar image yang baru siap dihias

 Aktivii paling best lepas kelas - membungkus semua hasil yang dibuat
Semua kek yang dihasilkan student hari ni

Ok, sepanjang minggu depan saya ada class untuk peserta Jabatan Pembangunan Wanita (JPW). Sabtu plak jangan lupa yaaa, kelas advance cupcake.  Rugi sapa tak mai...heeheh. Saya akan ajar cara nak hias cupcake guna steamed buttercream dan ready folled fondant. Pelbagai teknik hiasan yang mudah n cepat saya akan kongsi. Selain tu saya juga akan ajar dan tunjuk demo cara buat cupcake vanila n coklat. Rega kelas RM180. Kelas praktikal sepenuhnya. 

Ok, sapa nak joint bleh bnk inkan deposit RM100 selewat-lewatnya Jumaat ni yea...

 Cupcake yang dihias guna teknik steamed buttercream akan nampak macam fondant....licin, halus n berkilat


Cupcake yang dihias menggunakan steamed buttercream n fondant...