Sep 26, 2011

JADUAL KELAS DEMO UNTUK OKTOBER 2011

Asskm dan alooo untuk semua. Ada perubahan sket untuk jadual kelas demo sepanjang bulan Oktober ni. Bukan banyak...sket jerrr. Tukar hari, daripada hari Sabtu ke hari Ahad atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.







Ok, ni jadual kelas sepanjang bulan Oktober ni...

 KELAS: KEK CONTINENTAL POPULAR BZEE BAKERY (MODUL 3)

German Blackforest

Strawberry Mousse

Chocolate Mousse


i. German Blackforest
ii. Strawberry Mousse cake
iii. Chocoalate Mousse cake



TARIKH: AHAD, 2 OKTOBER 2011
MASA: 11 PAGI - 4 PETANG
YURAN: RM150
DEPSOSIT: RM50


1. Dalam package kali ni anda akan belajar buat mousse cara senang (German Blackforest) dan cara  buat mousse yang sebenar menggunakan asas `cream anglaise' bagi menghasilkan mousse yang rasa macam aiskrim.

Kalau berminat nak join, ikut langkah mudah nih:
i. Bank in deposit RM50 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 30 SEPTEMBER, 12 tengahari. 

Minimum penyertaan : 6 orang (bermakna, saya berhak membatalkan kelas jika tak cukup penyertaan 6 orang)


(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN boleh dibuat mulai sekarang....)


ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK  2 OKTOBER  . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)

________________________________________________________________________________


KELAS :  KEK CONTINENTAL POPULAR BZEE BAKERY (MODUL 1)

i. Chocolate Indulgence
ii. Carrot Walnut With Cream Cheese
iii. Italian Rainbow
iv. Opera

Chocolate Indulgence

Carrot Walnut With Cream Cheese

Italian Rainbow With Italian Buttercream

Opera
TARIKH: AHAD, 9 OKTOBER 2011


MASA: 11 PAGI - 4 PETANG


YURAN: RM 180

DEPOSIT: RM100

1. Pelajari cara buat kek chocolate indulgence yang superb YUMMMYYY...
Pelbagai petua dan tips menarik bagaimana mendapatkan hasil ganache yang licin dan berkilat
2. Kek Carrot walnut yang lain dari lain
3.  Italian Rainbow cake yang menjadi kegilaan bakers sekarang
4. Opera - kek ekslusif yang kaya dengan rasa coklat dan coffee. Apa itu Jaconde sponge dan belajar cara paling mudah dan tak pening kepala cara nak buat Jaconde sponge.

Kalau berminat nak join, ikut langkah mudah nih:

i. Bank in deposit RM80ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 7 OKTOBER, 12 tenghari.


(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai ISNIN 3 OKTOBER


Tolong beri kerjasama untuk tidak membuat pembayaran deposit lebih awal daripada tarikh ini untuk mengelakkan kekeliruaan...
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 9 Oktober   . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
 --------------------------------------------------------------------

KEK TERBARU CIPTAAN BZEE BAKERY  

Sempena ngan bday saya pada 22 Oktober ni, saya nak bagi hadiah sket...errr.. bukan kelas freeee no,no, no.... (ahaksss) tapi 3 resepi kek baru Bzee Bakery. Yang Pandan Layer tu, resepi classic tapi evergreen.

TAPIIIIII... daripada 3 kek baru tu, hanya satu kek saja yang saya siap buat dan ambik gambaq. Lagi dua - Hazelnut Heaven dan Chocolate Mascarpone tu resepi dah finalised, tapi belum buat. Saya akan buat tak lama lagi...tapi memandangkan jadual ni kena buat awal, saya bagi gambaran dulu 2 kek tu yea. Gambar saya google. Nanti bila kek dah siap, saya akan update.

 
i. Nutty caramel
ii. Hazelnut Heaven
iii.  Chocolate Mascarpone
Iv. Classic Pandan Layer Cake



TARIKH:  SABTU, 15 OKTOBER 2011


MASA: 11 PAGI - 4 PETANG


YURAN: RM 180

DEPOSIT: RM100


1. NUTTY CARAMEL





i. Khusus untuk penggemar dan penggila kacang. (saya ciptakan kek ni  khusus untuk hubby sebab dia tersangat lah suka kacang)

ii.Belajar cara buat kek caramel butter chiffon yang moist dan gebu.

iii. Belajar cara buat topping special dan lan dari lain -  topping peanut butter sour cream.


2. HAZELNUT HEAVEN

Gambar akan dipost kemudian bila kek dah siap. Buat sementara ni pakai gambar hiasan neh dulu yea....


Anda akan belajar:

i. Resepi eksklusif kek chocolate hazelnut yang moist
ii. Cara buat sos salted caramel yang famous
iii. Cara buat salted caramel buttercream

iii. CHOCOLATE MASCARPONE



Anda akan blajar:
i. Cara buat dark chocolate chiffon cake
ii. Cara buat chocolate mascarpone filling



4. CLASSIC PANDAN LAYER CAKE


Anda akan belajar cara buat:

i. Pandan sponge cake
ii. Pandan kaya
ii. Cara nak jadikan kek cantik dan kemas


Kalau berminat nak join, ikut langkah mudah nih:

i. Bank in deposit RM80ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 14 OKTOBER, 12 tenghari.


(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai ISNIN 10 OKTOBER

Tolong beri kerjasama untuk tidak membuat pembayaran deposit lebih awal daripada tarikh ini untuk mengelakkan kekeliruaan...

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 15 Oktober   . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
 --------------------------------------------------------------------