Apr 30, 2009

Jom belajar enam lagi resepi biskut raya terbaru...

Blackcurrant crumbles

Japanese Snowball


Peanut butter crunch

Kalau free, ajak kengkawan ramai-ramai blajar enam lagi resepi terbaru biskut raya 2009, sabtu ni pukul 11 pagi kat Bzee bakery, Seremban 2 (dekat kompleks mahkamah seremban 2). Pasni saya tak buat lagi kelas biskut raya. Kita blajar benda-benda lain plak yea...

Antaranya kelas advance hias cupcake n mini swiss roll, kelas advanced bun, pelbagai jenis roti sandwich yang best-best n senang nak buat, kelas makanan frozen, masakan western (ramai yang mintak lasagne, mushroom soup (bukan yang segera tau.., ni hasil air tangan sendiri punya..), kelas puding dllln.

Ramai gak yang mintak saya ulang kelas-kelas basic macam cupcake n basic buttercream decoration. So, kena rajin-rajin tengok jadual.
Hari ni sempat buat empat jenis biskut untuk sesapa nak tengok rupa biskut-biskut tu. Tapi daripada empat tu, satu tak sempat buat finishing sebab dok pulun buat kek fondant untuk majlis pertunangan nursafira (pukul 5 ptg baru start buat fondant ni.....)
Tapi tak pa, tengok yang tiga ni dulu - japanese snowball, peanut butter crunch n blackcurrant crumbles...Yang lagi tiga, kalau sempat saya siapkan esok. Kalau tak sempat, hari ahad baru saya masukkan dalam blog.