Mar 12, 2013

KELAS BISKUT RAYA IBU DUIT ITA'S DELIGHT


HARAP MAAF, KELAS NI FAH FULL/PENUH. MINTAK KERJASAM TIDAK BANK IN DEPOSIT LAGI



 Asskm dan aloo untuk semua...:

Khas untuk adik-adik yang nekad nak all out buat duit tahun ni ngan jual biskut raya...

. Anda selalu tension sebab biskut anda buat selalu kembang. Tapi tau tak, walaupun tepung yang sama iaitu tepung gandum, jenama tepung gandum A tak sama ngan jenama tepung gandum B. Tepung A akan menyebabkan biskut anda kembang, tapi tidak tepung B. So, tepung mana yang terbaik dan akan menyebabka biskut anda kembang…?

. Anda rasa biskut yang anda buat dah cukup sedap n paling sedap sebab menggunakan butter. Tapi, taukah anda,  pengunaan butter 100% dalam adunan biskut adalah antara punca kenapa biskut anda kembang. Habis tu…berapa peratus butter yang paling sesuai untuk buat biskut jadi cantik…? Selebihnya nak pakai apa…?

. Tau tak, ada petua mudah dan macam tak logic dik akal macam mana nak hasilkan biskut yang cantik, rangup dan tak kembang langsung. Macam mana terap acuan, macam tu lah keluar dari oven.

. Macam mana nak buat jem untuk jem tart yang best…

. Macam mana nak susun biskut bagi Nampak cantik dalam bekas.... dan macam –macam lagi petua buat biskut
Semua petua dan tips-tips penting ni akan dishare oleh tokey biskut kita – Kak Rozita Kader  a.k.a Kak Ita Delights yang dah lebih 12 tahun berniaga biskut raya.

DAN YANG PALING BESTTTTTTTTTT….Kak Ita akan ajar 15 jenis biskut dia yang selama ni memang jadi IBU DUIT untuk syarikat dia sejak 12 tahun lepas. Yang best seller dan selalunya setiap tahun tak cukup tangan nak buat. Selalunya Kak Ita akan sub pada student-student  dia yang dah belajar biskut-biskut ni sebab permintaan yang sangggatt tinggi…
15 Biskut tu:





i.                     Blueberry Tart – ni kata Kak Ita antara yang paling malatop. Memang  tak menang tangan buat…apa rahsia di sebalik colour purple yang cantik tu….bukan sebarang warna yeaa…Kak Ita akan dedahkan dalam kelas nanti
ii.                   Luscious Hazelnut – mesti ramai yang penah nampak dan makan biskut ni kan…? Ada keraih, dan ada yang sedap rangup…Semuanya bergantung pada telur putih…Apa rahsia telur putih tu….Kak ITa akan terangkan
iii.                 Milky-milky chocolate – biskut yang wajib ada dalam senarai order Kak Ita setiap tahun sejak bertahun-tahun
iv.                 Mocca Swirl – juga antara biskut wajib yang customer order sejak bertahun-tahun. Kak Ita kata ada `rahsia malam’ buat biskut ni….haaaa..?
v.                   Nutty Berry – cantik dan rangup krup-krup…khabarnya juga ada `rahsia malam’
vi.                 Pistachio Yummy – juga malatop
vii.                Crunchy Florantine – sedang meningkat popular…rangup krup-krup dan susah berenti kalau dah start makan
viii.              Chocolate stick – sangat chun pada mereka sedang fikirkan biskut untuk hamper
ix.                 Chocolate flakes  - yummiehhhh
x.                   Almond Paraline – senang buat, senang jual…budak-budak suka
xi.                 Almond toast coconut – juga antara top ten best seller
xii.                Cuppucino snow almond – ada `rahsia malam’
xiii.              Cheese Cracker Cookies – lagi top 10 best seller
xiv.              Chocolate croquant – top 10 best seller …. Petua penting macam mana nak mencelop croquant tuhh supaya kemas dan bulat-bulat…
xv.                Flambozan Kenari – biskut malatop sepanjang zamannn…

DAN yang lagi best…Kak Ita dengan bermurah hati  bersetuju untuk bagi 5 lagi resepi biskut evergreen yang senang buat dan senang jual… LIMA RESEPI BISKUT NI FREEEEEE… iaitu:




i.                     Biskut Untaian
ii.                   Biskut Samperit Custard
iii.                 Biskut Dahlia
iv.                 Peanut Butter Choc Chips
v.                   Cornflakes Crunch

Semua ni dengan rega RM250 sahaja atau kalau anda bahagikan – hanya RM12.50 untuk satu resepi IBU DUIT nehhhh!!!!
DANNN…(ada lagi dannn..) Kak Ita akan bagi pelbagai tips penting untuk anda yang memang nak berniaga biskut raya. Tips hasil daripada pengalaman dia 12 tahun jual biskut yang jumlahnya beribu-ribu carton setiap tahun….hmmmm….sebenarnya banyak tips-tips penting yang kita bleh dapat.  Bila anda masuk kelas Kak Ita ni, confirm anda akan terkeluar kata..``oooo..laaaa…selama  ni tak tau pun,’’
``oooo…patutla selama ni buat tak jadi….’’
``laaaa….tu jer petua dia…tak sangkanya,’…hahahah..yup…percaya lah…saya adalah antara orang yang berkata sedemikian dalam kelas Kak ITa pada 9 mei lepas…hehhehhaha

Ok, sapa yang berminat, ni maklumat lanjut :


KELAS BISKUT RAYA IBU DUIT ITA' DELIGHT
TARIKH: AHAD, 19 MEI 2013
TEMPAT: BZEE BAKERY, NO. 23, GROUND FLOOR, MATISTRATE SQUARE, SEREMBAN 2, SEREMBAN
WAKTU
: 10 PAGI - 3 PETANG
YURAN: RM250
DEPOSIT: RM100


KALAU BERMINAT, ikut langkah mudah berikut:
1. BANK IN deposit RM100 ke dalam Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in, SMS (bukan pm/emel..) SMS, SMS, SMS... details ke nombor 019 282 0053 - nama, jumlah bank in, date class dan nama class
CONTOH: SABARIAH, RM100,1 9 MEI, BISKUT RAYA

TARIKH LAST BANK IN DEPOSIT - KHAMIS 16 MEI 2013
TARIKH LAST TARIK DIRI DAN DEPOSIT DI PULANGKAN - KHAMIS 16 MEI
Lewat daripada tarikh tu deposit BURN sebab Kak ita dah siapkan bahan....

Jangan BERLENGAH LAGI...sehingga hari ni dah ada 26 orang bayar deposit. Kelas akan tutup bila cukup student 50 orang. Class ni tak ada repeat...skali ni jerrr..

P/s: Kelas ni memang ditujukan khas pada semua mereka yang betul-betul nak cari resepi biskut ibu duit dan senang jual. Mereka yang baru 1st time nak try buat bizz biskut raya tahun ni dan mungkin tahun-tahun yang akan datang…. Sebab memang dah terbukti semua biskut ni adalah best seller untuk Ita’s Delight.
Pada mereka yang mungkin akan tanya ``errr…. Saya dah ada 4 resepi tu, so, macam mana..? Saya kena bayar semua kerrr…?
Jawapannya..: Yupp..kena bayar full RM250. Anggaplah ni pelaburan yang sangat berbaloi bagi anda… Insya Allah.

Labiu
Zalina