Feb 24, 2012

DIY ngan Maz (Ampangan) n Rinie (tokey kadkahwin.com)

Asskm dan alooo untuk semuaaa...Satu permintaan lawak dari Maz sebelum saya start class hari neh - ``Cikgu, jangan la garang yea....''

Saya jawab: ``Eh... saya mesti garang. Tu sifat semulajadi saya. Kalau garang baru orang ingat apa yang blajar,'' hehehhe.

Apa raaa budak-budak ni,ntah dari mana dia orang dengar citer saya garang. Mana adaaaa..garang-garang sayang ada lerrr.

Sebelum balik, saya tanya dia orang berdua..``serik tak 'blajar ngan saya....?'' Dia orang cakap tak. Nak datang lagi ada lerrrr...kan saya cakap, saya tak garang. Garang sket-sket jerrrr. Bukannya perrr... nak bagi paham. Kalau saya garang, tak kan laaaaa student-student lain repeat class saya....kannn...? (hehehhe....chobaan mempertahankan diri daripada gosip-gosip liar...ahaksss).

Tapi syok gak mengulas bab gosip-gosip liar mengenai saya neh. Rasa macam artis plak. Macam macam saya dengar. Selain kata saya garang  (yang ternyata BETUL..heheh), saya juga digosipkan ngan hero Ombak Rindu -  Aron Aziz, eh, eh, silap, silap..(ahaksss).

Silap-silap...saya digosipkan kononya saya tak bagi student yang dah masuk kelas saya buat kelas tempat lain. Macam kentut jerr kan gosip tuh...Saya ni dalam kelas siap bagi tau lagi macam mana nak buat preparation kalau buat kelas. Dah tu, bukan u all tak penah baca blog saya. Siap bagi nombor student lagi kalau ada yang tak bleh datang kelas saya, bleh blajar ngan student tuh...

So di kesempatan ini.. (mcam tulisan di kad raya zaman sekolah...ahaksss) sapa-sapa yang terdengar gosip liar tu, ni saya nak bagi tau...saya tak penah larang student saya buat kelas. Sila la buat kelas di tempat masing-masing sebab bukan semua student yang jauh-jauh ada peluang datang Somban neh.

Tapiiiii...(ahaaaaa...ada tapi dia)...tolong la bagi resepi asal. Jangan la ubah .Apa yang saya bagi ajar la benda sama, tapi kalau nak bagi tipss lebih, silakan. Mungkin u all ada tips yang lagi hebat. Saya pun bukannya pandai sangat. Dalam proses belajar gak.

 TAPIII...(tapii lagiii..)...kalau pun nak ubah, saya tak kisah, ubah laaaaa...TAPIIII (tapi lagiii....tapi kali ke3 yeaaa), sila la ubah nama kek. Jangan la boh nama sama ngan kek yang saya bagi nama. Saya tak kechik ati langsung. Buat laaaa. Sebabnya student konpius...Kata Russian Black n White, tapi pakai kek sponge chocolate, pas tu cream pakai fresh cream coklat n putih jerrr. Design jer sama, rasa jauh panggang dari ayam....

Kata Italian Rainbow, tapi pakai kek sponge, pastu boh colour-colour, pakai buttercream. Boh lerrr nama lain - Tak betul la macam tu kannnn..? Cari nama lain aaaa.- ni saya nak bagi idea - SCOTLAND GLOW kerrr ataupun BOMBAY SAREE kerrr..(ahakksss)

 Saya tak kisah pun nak tiru design saya. Tiru lerrrr. Apa nak buat, dah orang nak tiru. Internet ada. Click jerrr, dah bleh tengok design kek orang. Lagi pun bukan saya daftar design kek saya tu under Hak Cipta Terpilihara ponggg..Tapi tu la saya kata...tukar aaa nama lain.

 Kalau tak nak tukar, ajar lerrr resepi betul yang saya bagi dalam kelas. Tak best aaa main agak-agak. Sian kat student yang datang belajar. Dia orang keluar duit, masa, tenaga nak datang belajar. Nak guna untuk jadi modal untuk tambah pendapatan keluarga. Sian kan....? So, saya rayu la skali lagi...student-student saya kalau nak ajar, ajar semua. Jangan ada yang sorok. Kalau yang tak berapa confident blajar ngan orang lain, senang jerrr...datang terus blajar ngan saya.Habih citer..kan...?

Ok, sorry yea...melalut sat. Ok, ni gambar class hari ni. Maz ngan Rinie tokey kadkahwin.com. Dia orang belajar Russian BW, Snowy Peach, American Chocolate, Pavlova dan kek buat kukus.
Rinie (kiri) n Maz tengah berpeluh-peluh siapkan item terakhir - Pavlova