Kek Kurma Moist
Kek butter supermoist yang halus mulus teksturnya...(dan sudah pasti la sodap....hehhhe)
Ni plak ke butter orange yang lombut dan gobu.......
Ha, yang ni ke butter pelangi
Ni plak ke butter orange yang lombut dan gobu.......
Ha, yang ni ke butter pelangi
Sabtu ni 6 Jun pukul 11 pagi, saya akan buat kelas asas kek butter. Kelas ni dah lama student mintak. Sebenarnya, resepi kek butter ni boleh dikatakan semua orang ada. Setiap orang ada cara tersendiri untuk buat kek butter. Kalau ikut cara tradisional mak-mak kita dulu, cara biasa buat kek buttter ni - pukul butter ngan gula sampai kembang, pastu boh telur sebiji demi sebiji, pastu tepung....kan? Simple kan...? Tapi walaupun simpel, ramai gak antara kita yang selalu tak berjaya buat kek yang lembut dan gebu.
So, dalam kelas Sabtu ni, saya akan ajar beberapa cara lain untuk buat kek butter bagi mendapatkan hasil yang lembut, gebu dan moist. Selain tu, beberapa petua-petua penting untuk mendapatkan hasil yang memuaskan juga akan diberikan.
So, sapa yang berminat, bleh sms saya - zalina (019 2820053) untuk confirmkan kehadiran.