Jun 1, 2009

JADUAL KELAS SEPANJANG JUN

MINGGU PERTAMA
Sabtu 6 Jun, 11 pagi, RM80
Koleksi resepi kek-kek butter asas menggunakan teknik pembuatan baru yang gerenti menjadi...!Sesuai untuk mereka yang tercari-cari resepi kek butter yang betul-betul best.

i. Kek butter asli
ii. Kek butter susu
iii. Kek pelangi
iiv. Kek orange lembab
v. Kek kurma lembab
Ahad 7 Jun, 11 pagi, RM50
4 jenis muffin – banana popyseed muffin, blueberry muffin, chodolate chip n carrot walnut
________________________________________________________________
MINGGU KEDUA
Sabtu 13 Jun 11 pagi, 11 pagi, RM80
Kelas praktikal membuat 3 Jenis Tartlet – Fruit tart, cheese tart dan chocolate tart.
i. Anda akan diajar cara buat pastry tart yang rapuh, rangup dan tahan lama.
ii. Cara membuat custard , chocolate dan cheese filling. Buat sendiri tart anda dan bawa pulang untuk family rasa hasil buatan tangan anda

Ahad 14 Jun 11 pagi, RM80
Kelas praktikal membuat 3 jenis puff pastry popular –
i. Sardine puff
ii. Chicken pie
iii. Portugese egg tart
Anda akan diajar cara betul dan mudah difahami bagaimana menggunakan pastry margerin untuk membuat puff pastry, cara melipat dengan betul dan pelbagai petua penting untuk mendapatkan puff yang berlapis dan rangup.
Kelas praktikal sepenuhnya – buat sendiri dan bawa pulang hasil air tangan anda

_________________________________________________________________
MINGGU KETIGA
Sabtu 20 Jun 11 Pagi
REHAT
Ahad 21 Jun 11 pagi


REHAT
_________________________________________________________________
MINGGU KEEMPAT
Sabt 27 Jun 11 pagi, RM50
Kek Raya Popular
i. Carrot Walnut dengan Cream Cheese Topping
ii. Kek Prune dengan Prune topping

Ahad 28 Jun 11 pagi, RM50
Kelas cheese cake popular
i. Chocolate Mud cheese cake
ii. Blackforest cheese cake
__________________________________________________________________



Syarat-syarat:
1. Sila sahkan kehadiran anda selewat-lewatnya pada KHAMIS setiap minggu dengan menghubungi/sms : ZALINA – 019 – 282 0053. Sila nyatakan nama anda dan kursus yang ingin diikuti.
2. Untuk kelas praktikal, semua bahan mentah akan disediakan. Bagaimanapun peralatan-peralatan seperti apron, nozel, piping beg (dan lain-lain seperti yang dinyatakan) perlu dibawa pelajar).
3. Kanak-kanak tidak dibenarkan masuk dalam kelas.
4. Pihak Bzee Bakery berhak membatalkan/mengubah kelas . Bagaimanapun, notis awal akan diberikan
***Kelas juga diadakan pada hari-hari bekerja (Isnin hingga Jumaat) atas permintaan pelajar. Bagaimanapun, kelas berkenaan perlu mempunyai sekurang-kurangnya tiga orang (bagi kelas praktikal) atau lima orang bagi kelas demonstrasi.