Mar 24, 2011

JADUAL KELAS SEPANJANG BULAN MEI 2011

Salam dan aloooo untuk semua.... ni jadual kelas hujung minggu sepanjang bulan Mei 2011.

NOTA: Untuk kelas yang pertama 30 April ni, anda boleh mula buat confirmation dan bayaran deposit mulai 22 April dengan mengsms saya. Jangan buat sebelum tu. Sebabnya anda berkemungkinan akan menyebabkan saya terpaksa membayar kos sms yang tinggi untuk menjawab sms anda, sebab saya sedang  berada jauh diperantauan..hehheheheHarap Maklum....


Tarikh:  SABTU, 30 APRIL 2011

Masa: 11 pagi - 4 petang


Yuran:. RM180 seorang
Deposit: RM80

 Jenis Kelas: Demo

Kelas: 4 jenis kek popular - RED VELVET, RUSSIAN BLACK N WHITE, SNOWY PEACH CUSTARD CREAM CAKE N TIRAMISU


Red Velvet

Russian Black n White

Snowy Peach Custard Cream Cake

Tiramisu
NOTA: Sila bawa: Plasctic container untuk bawak balik sepotong kek setiap jenis
Sila confirmkan kehadiran selewat-lewatnya pada Khamis 29 April. 

Cara nak confirm kehadiran:

i. Bank in deposit RM80 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 30 APRIL . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)

 ______________________________________________________________________

Tarikh: Sabtu, 7 Mei 2011

Masa: 11 pagi - 4 petang


Yuran: RM150

Jenis kelas: Demo


Kelas: 3 jenis Mika Mousse - STRAWBERRY MIKA MOUSSE, CHOCOLATE MIKA MOUSSE, BLUEBERRY MIKA MOUSSE


Antara kandungan kelas:
i. Cara buat Mousse yang sedap n yum-yum macam aiskrim.
ii. Cara menghiaskan dan melapis mousse supaya kemas dan cantik
iii. Mana nak dapat mika (plastic) mousse tu.
iv. Cara membentuk mika dengan beberapa bentuk menarik yang lain

 NOTA: Sila bawa: Plasctic container untuk bawak balik mousse masing-masing.

Sila confirmkan kehadiran selewat-lewatnya pada Jumaat 6 Mei 2011

Cara nak confirm kehadiran:

i. Bank in deposit RM50 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS MOUSSE 7 Mei  . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)

 ______________________________________________________________

 Tarikh:  Sabtu 14 Mei 2011

Masa: 11 pagi - 5 ptg

Harga: RM250
Deposit: RM100


KelasBACK TO BASIC KEK, CUPCAKE DAN MUFFIN

i. Kek butter pelangi
ii.  kek butter marble 
iii. kek sponge vanila/chocolate
iv. Kek Chocolate 
v. Cupcake Vanila
vi. Cupcake chocoalate
vii. Chocolate chips muffin
viii. Blueberry muffin
x. Vanila muffin

Vanila, chocolate dan blueberry muffin

chocolate muffin
Vanila cupcake
cake sponge vanila






RESEPI PERCUMA: BUTTERCREAM  - yang boleh digunakan sebagai asas untuk menghias kesemua kek  dan cupcake yang dipelajari. Kalau  nak hias muffin pun blehhhh...(walaupun orang tak hias muffin ngan buttercream...heheheh)


Kelas ni sangat sesuai untuk:
i. Mereka yang  mula nak berjinak-jinak dengan biz homebake bakery
ii. Mereka yang mencari resepi asas untuk kek, cupcake n muffin
iii. Atau mereka-mereka yang nak cari resepi asas untuk improve resepi yang sedia ada...


NOTA: Sila bawa: Plasctic container untuk bawak balik mousse masing-masing.
Sila confirmkan kehadiran selewat-lewatnya pada Jumaat 13 Mei 2011

Cara nak confirm kehadiran:

i. Bank in deposit RM100 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS ASAS KEK 14 Mei  . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)

_____________________________________________________________________

Tarikh: Sabtu, 21 Mei 
Masa; 11 pagi - 4 petang
Kelas: Hiasan kek slice 4 in One - Strawberry slice, Chocolate Slice, Ala-ala Opera slice cake n Fresh Fruit Slice cake
Harga: RM120
Deposit: RM70
Kelas:  1/2 praktikal, 1/2 demo - (demo masa buat dan melapis kek, praktikal semasa menghias kek)



Fresh fruit slice cake

Strawberry slice cake

Ala-ala opera slice cake

Chocolate slice cake


Kandungan kelas:
i. Pelajari cara betul buat kek sponge - chocolate, strawbery dan vanila
ii. Cara buat buttercream yang putih dan gebu
iii. Cara melapis dan memotong kek sponge supaya kemas dan cantik semasa dipotong
iv. Cara menghias kek slice yang comel-comel - kek slice strawberry, kek slice kiwi dan kek slice chocolate
v. Cara packaging dan cara menentukan rega...

NOTA: Sila bawa: Plasctic container untuk bawak balik mousse masing-masing.
Sila confirmkan kehadiran selewat-lewatnya pada Jumaat  20 Mei 2011

Cara nak confirm kehadiran:

i. Bank in deposit RM70 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK SLICE 21 MEI  . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)

_____________________________________________________________________

Tarikh: Sabtu 28 Mei 2011

Masa: 11 pagi - 5 petang


Kelas: Barbie Doll Cake ngan teknik STEAMED BUTTERCREAM

Yuran: RM200
Deposit: RM100
Kelas: Praktikal sepenuhnya



Info kelas: Jom blajar cara mudah membentuk kek favourite budak-budak pompuan - Barbie Doll cake dan kemudian hias menggunakan teknik paling senang dan cepat - STEAMED BUTTERCREAM.


Antara yang anda akan belajar:
i. Resepi buttercream untuk buat buttercream yang cantik dan berkilat
ii. Cara membentuk skirt Barbie Doll
iii. Menghias kek Barbie Doll dengan teknik steamed buttercream
iv. Menghias skirt Barbie Doll dengan pelbagai motif menarik
v. Cara menentukan harga
vi. Cara packaging kepada pelangga


Perlatan yang perlu dibawa:
i. Apron, kain lap atau tisu
ii. Turn Table

Cara nak confirm kehadiran:

i. Bank in deposit RM100 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya Jumaat, 27 Mei.

ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK BARBIE 21 MEI  . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)