Nov 8, 2011

DIY ngan Nurul dari Batu Pahat

Asskm dan aloo untuk semua...sebelum tu nak ucapkan Selamat Hari Raya aji...lupa plak nak wish. Saya beraya di Pilah, rumah maklong. Makan sup tulang daging korban dan masak lemak cili api daging korban. Simple jer masaknya, tapi sebab daging fresh, semua lauk jadi sedap. Sup atau orang sini panggil rebusan - paling best. Manis daging terasa. Kena plak ngan sambal kicap...fuhhhh....

Sebelum balik, Maklong bagikan sket daging korban. Alhamdulillah....nak buat meat pie la rasanya. Insyallah .. tu pun kalau tumpah minyak...ahaksss

Ok, hari ni kelas DIY diteruskan seperti biasa. Nurul Naqiah dari Batu Pahat ambik Snowy Peach, Chocolate Indulgence, Tiramisu dan Opera. Terror Nurul melepa. Kemas. Sebab dia selalu ambik tempahan buat kek kat Batu Pahat. So ni kira nak menambahkan produk jualan. Insyallah. Bleh gi jauh lagi Nurul ni. Budak lagi. Baru umur 20 thn. Dah pandai berniaga. Saya dulu umoq 20 thn, paling terror pun buat kek oren. Tu pun kadang jadi, kadang idak...heheheh

Ni gambar class.

Nurul Naqiah macam awek Jepun. Mereka-mereka yang tiggal di area Batu Pahat dan kawasan-kawasan sewaktu nganya yang nak order kek, bleh call Nurul yea -  012 444 5053. Yang nak order kek saja tau...yang nak buat menantu atau yang nak berkenalan, jangan aaaa..... Bagi dia jadi tokeh kek dulu...hehehhe

Tiramisu

Snowy Peach Nurul

Opera

Chocolate Indulgence

Untuk Nurul - suksess yeaaa....ada rezeki kita jumpa lagi..insyallah