Feb 12, 2011

Kelas Hias kek Slice

Salam dan aloooo untuk semua...Hari ni 11 orang joint kelas hias kek slice. Senarai nama lupa wak balik rumah plak...esok la saya masukkan yea... Dalam kelas hari ni saya ajar:

i. cara betul buat kek sponge
ii. Cara buat buttercream
iii. Cara buat ganache chocolate
iv. Cara sapu krim atas kek supaya kemas n cantik
v. Cara buat hiasan daripada coklat
vi. Cara hias 5 kek slice yang best -STRAWBERRY,  CHOCOLATE, KIWI, FRESH FRUIT DAN ALA-ALA OPERA CAKE SLICE dan saya juga tunjukkan cara ekspress buat swiss roll guna sponge mix
vii. Cara packaging dan menentukan harga

Gambar-gambar student dalam kelas tak dan nak ambik, Kita tengok gambar-gambar kek jer lah yeaaa...
Fresh fruit slice

Ala-ala Opera slice
Kiwi slice
Chocolate slice
Strawberry slice     
Ni gambar semua kek yang student wak balik hari ni. Dari atas ke bawah - strawberry slice, kiwi slice, chocolate slice, ala-ala opera slice dan Fresh fruit slice. Yang atas belah kanan tu swiss roll ekspress yang dibuat guna sponge mis



Rega kelas ni RM120. Sapa-sapa yang berminat ngan DIY - RM380.