Sepanjang Julai ni saya akan tumpukan pada semua kelas-kelas yang mendapat permintaan yang paling banyak untuk kelas DIY.
SEMUA kelas diadakan secara demo.
Ada yang tanya saya apa tu kelas demo:
i. saya akan tunjukkan cara buat dari awal sampai habis. Anda anda lihat saja.
ii.kelas akan melibatkan penyertaan minimum 4 orang pelajar dan maksimum 25 orang pelajar
iii. setiap pelajar akan berkongsi bawak balik produk yang dipelajari
iv. dan semestinya saya akan bagi resepi...(sebab ada yang tanya saya, dapat resepi tak....mestilah dapat...tak kan tengok jerrr...hehhe)
PERHATIAN: Sila buat pengesahan dan bayaran deposit HANYA pada minggu sesuatu kelas diadakan.
CONTOH: Kalau kelas Sabtu 2 Julai, anda boleh mula buat pengesahan dengan membayar deposit bermula Isnin, 27 Jun sampai last day Jumaat 1 Julai.
Minta kerjasama anda supaya tidak membuat pengesahan awal daripada minggu berkenaan untuk mengelakkan kekeliruan dengan kelas-kelas lain. Kerjasama anda sangat-sangat dihargai.
creampuff |
KELAS: CREAM PUFF N ECLAIRS
TARIKH: 2 Julai 2011
MASA: 11 pagi - 4 petang
HARGA: RM80
DEPOSIT: RM40
- Jom belajar rahsia buat cream puff yang menjadi antara trademark kepada Bzeebakery. Dah ramai ramai buat duit dengan menjual creampuff n eclairs resepi Bzeebakery. Senang crita - bleh jadi ibu duit...hehehhe
- Cara membuat custard cream yang sedap, lemak dan berkrim. Testimoni student - cream custard cream puff Bzeebakery memang sedap dan tak sama dengan apa yang dia orang penah blajar sebelum ni.
- Anda juga akan belajar cara buat eclairs -yang confirm budak-budak akan suka
- Cara menentukan harga untuk jualan terutama untuk creampuff tu sebab ramai yang suka order untuk kenduri kendara
- Cara packaging
i. Bank in deposit RM40 ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 1 JULAI.
(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai Isnin 27 Jun)
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS CREAM PUFF 2 JULAI . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
---------------------------------------------------------------------------
KELAS : KEK CONTINENTAL POPULAR BZEE BAKERY (MODUL 1)
i. Chocolate Indulgence
ii. Carrot Walnut With Cream Cheese
iii. Italian Rainbow
iv. Opera
Chocolate Indulgence |
Carrot Walnut With Cream Cheese |
Italian Rainbow With Italian Buttercream |
Opera |
MASA: 11 PAGI - 4 PETANG
YURAN: RM 180
DEPOSIT: RM100
1. Pelajari cara buat kek chocolate indulgence yang superb YUMMMYYY...
Pelbagai petua dan tips menarik bagaimana mendapatkan hasil ganache yang licin dan berkilat
2. Kek Carrot walnut yang lain dari lain
3. Italian Rainbow cake yang menjadi kegilaan bakers sekarang
4. Opera - kek ekslusif yang kaya dengan rasa coklat dan coffee. Apa itu Jaconde sponge dan belajar cara paling mudah dan tak pening kepala cara nak buat Jaconde sponge.
i. Bank in deposit RM80ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 8 JULAI.
(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai Isnin 4 Julai)
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 9 JULAI . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
---------------------------------------------------------------------------------------
KELAS: KEK CONTINENTAL POPULAR BZEE BAKERY (MODUL 2)
Red Velvet |
Russian Black n White |
Snowy Peach Custard Cream Cake |
Tiramisu |
i. RED VELVET
ii. RUSSIAN BLACK N WHITE
iii. SNOWY PEACH CUSTARD CREAM CAKE
iv. TIRAMISU
TARIKH: 16 JULAI 2011
MASA: 11 Pagi - 4 petang
YURAN: RM180
DEPOSIT: RM80
1. Pelajari resepi ekskusif Bzee Bakery untuk menghasilkan kek paling hot masa kini - RED VELVET yang super moist dan creamcheese topping yang lain dari lain....(ada yang tanya saya....resepi Redvelvet ni sama ngan yang kat Internet kerrr....errrr...sorryyyyyyy....saya tak ciplak resepi internet yeaaa..hehehhe)
2. Kek Russian Black n White - belajar macam mana nak hasilkan kek yang berkotak-kotak nih...
3. Snowy Custard Cream Cake - ramai yang cair iman dan melupakan diet, kolestrol, kencing manis dan lain-lain lagi sebab nak makan kek ni...hhehehhe. Antara kek yang mendapat 4 1/2 bintang daripada student dan client
4. .Tiramisu - sapa yang tak suka rasa mascarpone cheese n coffee yang lemak berkrim. Belajar cara mudah dan tak memeningkan kepala buat Tiramisu ..
Kalau berminat nak joint, ikut langkah mudah nih:
i. Bank in deposit RM80ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 15 JULAI.
(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai Isnin 11 Julai)
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 16 JULAI . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
_____________________________________________________
KELAS: KEK CONTINENTAL POPULAR BZEE BAKERY (MODUL 3)
German Blackforest |
Strawberry Mousse |
Chocolate Mousse |
American Chocolate |
i. German Blackforest
ii. Strawberry Mousse cake
iii. Chocoalate Mousse cake
iv. American Chocolate Cake
TARIKH: SABTU 23 JULAI 2011
MASA: 11 PAGI - 4 PETANG
YURAN: RM180
DEPSOSIT: RM80
1. Dalam package kali ni anda akan belajar buat mousse cara senang (German Blackforest) dan cara buat mousse yang sebenar menggunakan asas `cream anglaise' bagi menghasilkan mousse yang rasa macam aiskrim.
2. Juga pelajari resepi kek chocoalate yang sangat-sangat rich - American chocolate.
Kalau berminat nak joint, ikut langkah mudah nih:
i. Bank in deposit RM80ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 22 JULAI.
(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai Isnin 18 Julai)
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS KEK 23 JULAI . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
___________________________________________
KELAS ADVANCE CHEESECAKE BZEE BAKERY
Tarikh: 30 JULAI 2011 (Sabtu)
Masa: 11 pagi - 4 petang
Kelas: Advanced Cheesecake - Double Chocolate Cheesecake, BlackForest Cheesecake dan Japanese Cotton Cheesecake
Harga: RM150
Deposit: RM50
Japanese cotton cheesecake
Blackforest Cheesecake |
Double Chocolate Cheesecake |
- Pelajara cara buat 3 jenis cheesecake yang sangat YUM, YUMMMM....- cotton cheesecake yang gebu dan halus teksturnya, Blackforest cheesecake lemak dan masam-masam manis dengan rasa buah black cherry dan double chocolate cheesecake yang lemak dan kaya dengan rasaa chocolate.
- Juga pelajari cara membuat traditional base cheesecake yang ranggup dan sedap.
- Pelbagai tips penting membuat cheesecake yang cantik dan insyallah gerenti menjadi
i. Bank in deposit RM50ke dalam account Maybank
BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya JUMAAT 29 JULAI.
(DEPOSIT DAN PENGESAHAN KEHADIRAN hanya boleh dibuat mulai Isnin 25 Julai)
ii. Pastu - sms NAMA ANDA dan nyatakan KELAS CHEESECAKE 30 JULAI . No phone saya - 019 282 0053 (zalina yahaya)
PERHATIAN:
1. SEMUA KELAS TERTAKLUK KEPADA PERUBAHAN
2. KELAS HANYA AKAN DIADAKAN JIKA CUKUP MINIMUM 4 PELAJAR