Kali ni dia blajar package kek Marble - Marble Zebra Mambo, Soft Marble, Labanese dan Seroja. Seronok berborak ngan kak Fatimah ni sampai lupa nak ambik gambaq dia.... Tapi yang best hari ni saya dapat confirmkan betoi-betoi sebutan French Dessert yang tengah diangaukan oleh bakers sekarang ni iaitu CREPE. Bukan KRIP yeaaa...tapi: kHREAIP ..... tekan sket kat perkataan di depan tu macam orang france cakap...hehehe
Nak lebih confirm click kat `listen' di bawah....hehhehehe.
( /ˈkreɪp/;[1] French: [kʁɛːp] ( listen))
Sebutan ni disahkan oleh Kak Fatimah yang merupakan bekas cikgu bahasa Peranchis di Kolej Tunku Kurshiah (TKC) . So...confirm betoi....hehhehhe..
Untuk Mille Crepe tu plak kata kak Fatimah, bukan disebut MILLIE..tapi MIEL (mil)
So sebutan betul ialah MIEL kHREAIP...
(HEHHE...sorry yeaaa..blajaq sebutan bahasa sket hari ni....) so...selama ni saya salah sebut. Maapkan saya....ahaksss.
Tapi kata Kak Fatimah, tak salah gak sebut Crepe tu Krip sebab tu sebutan orang Amerika..tak pa lah...tak kisah nak sebut apa...asalkan bahagia....hehehe...gelak sekali lagi...
Ok, sebagai hadiah kepada tuisyen singkat bahasa Peranchis Kak Fatimah tu, saya bagi dia kelas DIY free buat DURIAN kHREAIP...hehhe...jangan maraahhh no...
Takkk..melawak sajaaaaa..sbenaqnya Kak Fatimah akan join kelas Crepe saya di TDT Sabtu ni. Kebetulan petang tadi saya nak buat DC. So, saya pun offer la kak Fatimah untuk try buat sendiri DC tu secara.DIY - buat Crep, balut dan terus dengan packaging lagi.. So dengan pertolongan Kak Fatimah, siap jugakalh 10 pck DC....TQ kak...hehhehe. Tapi resepi lengkap ambik masa kelas noooo.....
TQ kak sebab tolong saya.....
Ok, ni gambaq kek-kek marble yang kak Fatimah buat masa kelas hari neh...
Seroja |
Zebra Mambo |
Labanese |
Soft Marble |