Asskum semuaaa... ada sapa yang berminat nak blajaq buat kuih
tradisional turun temurun warisan tradisi sepanjang zaman ?
(haaa..tudddiaaa...hehhehe) .
Nama kuih tu - KUIH BANGKIT
Selalu orang kata susah nak buat kuih ni kan. Banyak pantang larang. Susah kalau nak ikut sukatan. Kena ada instinct sendiri adunan ok ka dak...kena tau sendiri adunan lembut ka keraih..semua kena ikut gerak hati...
Hmmm..payah la klu mcam tu kan. Tak pa, Azura Aris dah p menunut ngan sorang makcik yang memang buat berniaga kuih di sejak zaman berzaman. Bukan senang. Jenuh gak la pujuk untuk dapat ilmu.
Alhamdulillah, pas buat berkali-kali, Azura dah tau mcam mana nak layan `meroyan' kuih bangkit neh. Dan lagi best..memang ada sukatan dan timbangan tepat. Bukan main ikut lembut atau ikut sesedap rasa.
Sapa berminat untuk mewarisi resepi tradisi ni, jom join kelas ni kat tempat saya.
Ni detailsnya:
KELAS: Kuih Bangkit Tradisi
Bangkit Santan, Bangkit Kerisik, Bangkit Cheese, Bangkit Gula Merah
Tarikh: Sabtu, 21/6/14
Masa: 10 pagi - 4 petang
Tempat: Bzee Bakery, No 23, Ground Floor Magistrate Square, Seremban 2.
Jenis kelas: Demo
Pengajar: Azura Aris
Yuran: RM200
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke account Maybank Bzee Cafe & Bakery - 5051 76100 195
2. Pas bank in, sms ke nombor 019 282 0053 - nama, jumlah bnk in, date class dan class
Contoh: Zalina, RM100, bangkit, 21 jun
3. Apa yang perlu dibawak ke kelas: Pen dan baki yuran
4. Yang tak boleh dibawa: Peneman, sedara, jiran dan tukang tulih resepi. Hanya yang bayar yuran dibenarkan masuk kelas
5. Tarikh tutup pembayaran deposit : KHAMIS, 19 Jun. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 pelajar.
Chocolate Sana, Chocolate Sini
Labiu
Zalina
PERHATIAN
KELAS akan dibatalkan jika kurang 10 peserta. Tarikh last bnk in deposit - Khamis 19 Jun
Mereka yang confim hadir:
1.Melissa Melissa Goh
2. Kak Nurul Klang
3. Kak Nora Lavender
4. Kak Morniwati
5. Nissa
6. Kak Yati
7. Aini
Nama kuih tu - KUIH BANGKIT
Selalu orang kata susah nak buat kuih ni kan. Banyak pantang larang. Susah kalau nak ikut sukatan. Kena ada instinct sendiri adunan ok ka dak...kena tau sendiri adunan lembut ka keraih..semua kena ikut gerak hati...
Hmmm..payah la klu mcam tu kan. Tak pa, Azura Aris dah p menunut ngan sorang makcik yang memang buat berniaga kuih di sejak zaman berzaman. Bukan senang. Jenuh gak la pujuk untuk dapat ilmu.
Alhamdulillah, pas buat berkali-kali, Azura dah tau mcam mana nak layan `meroyan' kuih bangkit neh. Dan lagi best..memang ada sukatan dan timbangan tepat. Bukan main ikut lembut atau ikut sesedap rasa.
Sapa berminat untuk mewarisi resepi tradisi ni, jom join kelas ni kat tempat saya.
Ni detailsnya:
KELAS: Kuih Bangkit Tradisi
Bangkit Santan, Bangkit Kerisik, Bangkit Cheese, Bangkit Gula Merah
Tarikh: Sabtu, 21/6/14
Masa: 10 pagi - 4 petang
Tempat: Bzee Bakery, No 23, Ground Floor Magistrate Square, Seremban 2.
Jenis kelas: Demo
Pengajar: Azura Aris
Yuran: RM200
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke account Maybank Bzee Cafe & Bakery - 5051 76100 195
2. Pas bank in, sms ke nombor 019 282 0053 - nama, jumlah bnk in, date class dan class
Contoh: Zalina, RM100, bangkit, 21 jun
3. Apa yang perlu dibawak ke kelas: Pen dan baki yuran
4. Yang tak boleh dibawa: Peneman, sedara, jiran dan tukang tulih resepi. Hanya yang bayar yuran dibenarkan masuk kelas
5. Tarikh tutup pembayaran deposit : KHAMIS, 19 Jun. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 pelajar.
Chocolate Sana, Chocolate Sini
Labiu
Zalina
PERHATIAN
KELAS akan dibatalkan jika kurang 10 peserta. Tarikh last bnk in deposit - Khamis 19 Jun
Mereka yang confim hadir:
1.Melissa Melissa Goh
2. Kak Nurul Klang
3. Kak Nora Lavender
4. Kak Morniwati
5. Nissa
6. Kak Yati
7. Aini