Bulan April ni kira macam bulan Pensyarah Jemputan....heheehhe. Sebabnya sepanjang bulan ni saya akan jemput cikgu-cikgu yang pakar dalam bidang masing-masing - Azie (kek lapis), Kak Ita - ratu biskut modern), Puan Mirawati (pastry dan tart buah yang chomel) dan Pak Agus (pakar roti dan donut dari Indonesia).
1. KELAS: KELAS KEK LAPIS TERLARIS AZIE
TARIKH: SABTU 7 APRIL 2012
MASA: 10 pagi - 5 petang
YURAN: RM280
DEPOSIT: RM140
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT 6APRIL
Pelajari resepi-resepi kek lapis popular Azie (Aziecakebiz.blogspot.com) yang boleh jadi ibu duit. Pelbagai tips n petua-petua penting akan diajar sepajang kelas untuk menghasilkan kek lapis yang bukan sahaja cantik, tapi sedap, moist dan tahan lama.
Jom jadi tokey kek lapis raya tahun ni...
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: MARIA ARSHAD, KEK LAPIS AZIE, 7 APRIL
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing
2. KELAS TART BUAH-BUAHAN CHOMMMELLLL PUAN MIRAWATI
TARIKH: 14 APRIL (Sabtu)
MASA: 10 pagi - 4 petang
YURAN: RM150
DEPOSIT: RM50
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT 13 APRIL
Pelajari resepi dan cara mengadun doh yang betul untuk membuat tart buah-buahan yang chomel dan cantik ni. Puan Mirawati juga akan membimbing anda bagaimana mengadun warna-warna menarik pada tart anda.
Selain itu, anda juga akan diajar membentuk 7 jenis buah-buahan yang cute.
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: WAN ZALEHA, KELAS TART, 14 APRIL
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing
3. KELAS: 15 JENIS BISKUT RAYA TERBARU KAK ITA DELIGHTS
YUMMIES SESAME, FUDGES MACADAMIA, CHERRIES COOKIES ,SWETIES PANDAN,
CHOCOLATE SNICKERS BALL, PEAS DRIZZLE, CASHEWNUT CHOCOLATE SUGEE, ALMOND CONFLAKE CRUNCH, WHTE BERRY COOKIES, CHOCOLATE SPLATTERS, NEUTELLA JAM COOKIES, GOLDEN MUESLI TOASTED COOKIES, SAVOURY CHEESE COOKIES, HAZELNUT CHEWIES N TWIN CROQUANT COOKIES
TARIKH : 21 APRIL (SABTU)
MASA: 10 PAGI - 2 PETANG
YURAN: RM200
DEPOSIT: RM100
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT 20 APRIL
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: SARIMAH, KELAS BISKUT RAYA, 21 APRIL
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. CLASS ROTI DAN DONUT PAK AGUS & MASTER CHEF BAKERY N DONUT INDONESIA
TARIKH: 28 dan 29 APRIL
MASA: 10 pagi - 5 petang
HARAP MAAF...KELAS DAH PENUH. JANGAN BANK IN DEPOSIT LAGI.
Kepada yang dah bnk in deposit sila simpan resit transaksi dan bawa masa kelas atau pun emelkan bukti pembayaran pada emel saya - bzeebakery@gmail.com.
1. Silibus yang dikongsi tak hanya terhad kepada resepi roti tetapi juga apa yang ada di sebalik/inside resepi, resepi analysis, ingredients analysis dan macam mana nak buat resepi roti sendiri.
2. Macam mana membezakan tepung bagus dan tak bagus.
3. Macam mana membezakan improver bagus dan tak bagus.
4. Macam mana membuat premix roti so employee tak tahu resepi kita.
5. Membuat roti dengan kaedah terbaru All in Method, kaedah mudah sangat.
6. Macam mana tahu best jenama bekalan untuk roti.
7. Semua roti akan dibuat dengan resepi Taiwanese, most delicious.
8. Macam mana nak buat Packaging Cantik dan concept Bakery Online.
9. Kelas Hands On 100%.
10. Tahu tentang oven dan oven charateristic.
11. Macam mana nak buat Roti Costing.
12. Free consultation dengan Pak Agus - lifetime.
10. Tahu tentang oven dan oven charateristic.
11. Macam mana nak buat Roti Costing.
12. Free consultation dengan Pak Agus - lifetime.
Anda akan belajar membuat: Roti tawar plain, roti tawar cheese, pizza, green tea donut, cinammon donuts, strawberry donuts, tiramisu donut, peanut butter donuts, almond donuts, hazelnut donut, chocoholic donut, roti kasur, roti sobek, roti naik, twist bread, roll bread, cup bread, mexican topping, mexican bun, mexican flossy, mexican sosey, cinnamon roll, cheese bread.
MEI
KELAS: 10 JENIS BISKUT RAYA DHOLU-DHOLUUUU....
(Makmur, samperit, dam, biskut Y, biskut sampan, peanut butter, biskut kacang, buah kana, biskut nestum dan biskut kelapa)
TARIKH: 5 MEI (SABTU)
MASA: 11 PAGI - 5 PETANG
YURAN: RM150
DEPOSIT: RM50
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT, 4 MEI
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: AMINAH, BISKUT RAYA 5 MEI
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing
KELAS: KEK CONTINENTAL TERBARU BZEE BAKERY (MODUL 4)
Pecan Heaven, Double I Chocolate Cake, Chuncky Prune n Chocolate Walnut Torte
TARIKH: 12 MEI
MASA: 11 PAGI - 5 PETANG
YURAN: RM180
DEPOSIT: RM80
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT 11 MEI
Pelajari empat lagi resepi terbaru dalam koleksi kek continental saya - Pecan Heaven, Double Indulgence Chocolate Cake, Chocolate Walnut Torte dan Chuncky Prune (ni gambar hiasan saya sambik kat internet...nanti dah siap buat kek ni saya tukar gambar yea....
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: SARAH YACOB KEK BARU 12 MEI
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing
KELAS: KEK CONTINENTAL
Royal Caramel, Nutty Caramel n Chocolate Mascarpone
TARIKH: 19 MEI 2012
MASA: 11 PAGI - 5 PETANG
YURAN: RM150
DEPOSIT: RM50
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: 18 MEI
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: MIZZNINA KEK CONTINENTAL 19 MEI
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing
KELAS: 4 JENIS BROWNIES PREMIUM
Crunchy Salted Caramel, Marbled Cheese, Vanila Fluffy n Fudgy Brownie
TARIKH: SABTU 26 MEI 2012
MASA: 11 PAGI 5 PETANG
YURAN: 180
DEPOSIT: RM80
TARIKH AKHIR BAYAR DEPOSIT: JUMAAT 25 MEI
Cara nak join class:
1. Bank in deposit ke dalam akuan BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms nama dan nama kelas dan tarikh - contoh: ELLA, BROWNIES 19 MEI
3. Sila simpan bukti pembayaran.
4. Sila bawa bekas masing-masing