Salam
semuaa…. Antara masalah-masalah utama buat tart gulung:
i. Selalu nampak tak chomey dan tak serupa orang punya
ii. Selalu kemek dan nampak tak mengiurkan
iii. Pastry terlalu gebu – bila susun dalam balang, melekat antara satu sama lain
iv. Pastry terlalu rapuh – kluarkan dari balang, dah berderai.
v. Masa menggulung plak, selalu pecah
vi. Masa sebelum bakar ok, pas bakar jadi pecah
vii. Nak buat berniaga untuk raya ribu riban bijik.. so nak tau cara paling cepat buat keja.
Okeh,
kalau anda ada masalah-masalah ni masa buat Tart Gulung, jom jom kelas Suzana
Raman ni. Tart gulung dia gemoks-gemoks dan montel - sesuai ngan
nama dia Tart Gulung Obess...hehehhe
Selain
tu, ada 2 lagi killer product dia yang memang evergreen - Cheese Tart dan
Almond Short Bread.
Kepada
yang berminat, ni detailsnya:
Kelas
Tart Gulung Obes dan Cheese Tart dan Almond Shortbread
Tarikh: Ahad, 1 Mac
Masa: 10 pagi - 2 petang
Tempat: Bzee Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban
Pengajar: Suzana Raman
Jenis Kelas: Hands On untuk tart gulung
Demo untuk Cheese Tart dan Almond Shorbread
Tarikh: Ahad, 1 Mac
Masa: 10 pagi - 2 petang
Tempat: Bzee Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban
Pengajar: Suzana Raman
Jenis Kelas: Hands On untuk tart gulung
Demo untuk Cheese Tart dan Almond Shorbread
Yuran:
RM200
Deposit: RM100
Deposit: RM100
Cara
mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms/pm/wasap bukti pembayaran ke no saya 019 282 0053
1. Bank in deposit RM100 ke acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in sms/pm/wasap bukti pembayaran ke no saya 019 282 0053
Apa
yang perlu dibawa masa kelas:
1. Apron
2. Baki yuran
Hanya yang bayar yuran saja dibenarkan masuk kelas.
1. Apron
2. Baki yuran
Hanya yang bayar yuran saja dibenarkan masuk kelas.
Tarikh
akhir bayar yuran: Jumaat, 27 Feb
Labiu
Zalina
Zalina