Nov 5, 2016
BENGKELN ROYAL SWEET ART - 4 & 5 DEC- SABTU & AHAD= 2 HARI - 9.30 PG SEHINGGA SIAP
at
9:46 AM
Saya dengar banyak 'gosip2 liar' mengenai kak Khairati Ismail ni. Sifu yang akan ajar kek fondant kat tempat saya nanti.
Hah...jangan suspend. Gosip liar yang beraura positif la. Antara gosip liar tu:
1. Kek dia sangat cantik dan kemas
2. Figurine2 dia sangat cute dan hidup
3. Fondant dia tahan lasak. Boleh simpan dalam peti sejuk. Dia guna Magic Fondant (resepi sendiri)
4. Fondant dia tahan lasak. Kak Khairati duduk di Alor Star tetapi kek2 dia rileks jer dieksport ke KL dengan BAS!
5. Dannnnn kek fondant kak Khairati ni bukan calang2 customernya. Selalu masuk istana. Kiranya kalau birthday Sultan dan Vvip, warga2 korporat akan tempah dengan dia untuk di bawa masuk istana.
Hah..itulah gosipnya. Saya nak tanya ni...dah dengar gosip2 macam tu you all (khasnya pencinta deco) masih nak fikir panjang untuk berguru dengan kak Khairati?
Jangan fikir panjang lagi jom sedut ilmu dari Kak Khairati macam mana dia buat kek-kek fondant dia ni.
Dan macam mana dia pacak kek2 dia bagi stabil sampai boleh selamat naik bas. Tak terbalik lintang pukang...hebat kan..?
Ada masa nak kumpul duit lagi.
Bengkel Royal Sweer Art
Tarikh: 4 DAN 5 DISEMBER (SABTU &AHAD) - DUA HARI.
Tempat: Bzee Cafe & Bakery, Seremban
Masa : 9.30 pagi sampai siap.
Sesuai untuk semua level. Yang tak da basic pun boleh.
Yuran: RM520
Deposit: RM100
Bank in ke acct maybank bzee cafe & bakery 5051 76100 195
Selepas bank in wasap bukti pembayaran ke 019 282 0053. Bagi nama penuh dan nyatakan kelas fondant.
Apa yang akan anda belajar:
1. Anda akan buat sebiji kek macam gambar.
2. Cara buat magic fondant yang tahan lasak
3. Teknik mudah dan pantas buat figurines
4. Teknik mudah buat pokok
5. Teknik mudah balut kek
6. Teknik guna air brush buat corak awan
7. Dan pelbagai tips2 lain untuk menghasilkan kek yang kemas dan cantik.
Semua student akan buat atas dummy cake. Kak Khairati akan buat atas kek betul.
Labiu
zalina