Nov 11, 2016

TALAM SKUDAI JOHOR - Kelas Hanjuku Lava Cheese Tart Aka HOKKAIDO CHEESE TART & Salted Caramel Hazelnut Cheese Tart TARIKH : 12 DISEMBER ISNIN/ 2 Ptg KELAS CINNAMON ROLLS



Kelas Hanjuku Lava Cheese Tart
Aka HOKKAIDO CHEESE TART
& Salted Caramel Hazelnut Cheese Tart

TARIKH : 12 DISEMBER ISNIN
CUTI UMUM
MASA : 9 PAGI
YURAN : RM 200
PENGAJAR : MAK GURU Zalina Yahaya


BERTEMPAT DI PREMIS Talam Skudai Johor
TAMAN IMPIAN EMAS SKUDAI

0177621820 ( KAK ANA)

APA YG BESTNYERR KELAS TART NI??

Apa yang anda akan belajar:
1. Hanjuku Lava Cheese Tart
Resepi olahan CIKGU ZALINA
DAH BERULANGKALI CIKGU RND
BERULANGKALI TRY
ANDA TERUS DAPAT RESEPI YG BESTT DAN SEDAP . Bukan resepi internet.

Resepi yang lebih ekonomi tapi dengan rasa cheese yang lebih creamy.
2. Cara buat tart shell yang rangup dan sedap.
3. Pelbagai jenis TIPS !!! untuk mendapat kesan lelehan cheese yang mengiurkan.
4. Teknik kerja yang mudah dan cepat. Anda mampu siapkan cheese tart ini dalam masa kurang 30 minit sahaja (tart shell dah siap laaa)
5. S.o.p lengkap
6. Packaging, kiraan cost dan harga jualan.

Salted Caramel Hazelnut Cheese Tart (baked)
1. Cara buat chocolate shell tart
2. Cara buat salted caramel dan tips penting bagi caramel meleleh
3. Resepi filling hazelnut cheese dan ganache yang mudah.
4. Costing dan penentuan harga.






JOMM BELAJAR ILMU BARU YANG BOLEH MENJANA PENDAPATAN
HUBUNGI
KAK ANNA 0177621820




KELAS CINNAMON ROLL TERHANGAT 
( Larisss utk jualan)
TARIKH : 12 DECEMBER ISNIN
CUTI UMUM 
YURAN : RM 200
MASA : 2 PETANG 
BERTEMPAT DI PREMIS Talam Skudai Johor
TAMAN IMPIAN EMAS JOHOR BAHRU 
PENGAJAR : MAK GURU Zalina Yahaya 
BETULKERR LARIS??
BETULKERR SEDAPP????
RAGU RAGU BOLEH JOIN RASAI SENDIRI 
KESEDAPAN CINNAMON ROLL INI!!
KELAS HANS ON 100 PERATUS
APA TU CINNAMON ROLL 
KENAPA KELAS INI BEST......
1. Cara pantas dan senang buat cinnamon rolls menggunakan resepi olahan saya yang senang. Resepi yang insyallah gerenti jadi.
Anda boleh buat premix dengan resepi olahan ni.
2. S.o.p.lengkap berapa minit nak pukul, berapa minit nak proof, berapa minit nak bakar. Semua lengkap. 
Saya buat semua s.o.p ni bagi memudahkan semua staff saya buat cinnamon rolls saya ikut standard yang sama.
2. Cara betul menggulung cinnamon rolls supaya anda mendapat gulungan yang cantik dan berlapis2.
3. Cara membuat doh frozen. Ya..anda boleh jadikan doh cinnamon rolla saya doh frozen. Gulung simpan dan bekukan. Nak makan fresh, bakar.
4. Cara buat cream cheese frosting. FREE resepi frosting buttersotch.
5. Cara packaging dan costing.
6. Dan pelbagai tips lain yang membolehkan anda buat duit dengan satu produk ni.
JOMM 
TAMBAH ILMU UTK MENJANA PENDAPATAN 
HUBUNGI KAK ANNA
0177621820🍞