ASSKUM SEMUA...
Kelas-kelas yang menanti anda di Bzee Bakery sepanjang MEI & JUN 2015
Salam semua... Free dak Public Holiday 1 Mei ni. Kalau free, jom belajar satu lagi produk yang tengah hot - Nougart & Candy. Saya terbangkan khas cikgu dari Tawau - Suriani Amran .
Satu lagi produk yang boleh dibuat secara komersial.
Pada yang berminat, ni details:
(Sila confirmkan kehadiran anda secepat mungkin bagi memudahkan Cikgu Sue booking ticket flight. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta)
Kelas Nougart & Candy
Tarikh: 1 Mei – Jumaat (Cuti Hari Buruh)
Masa: 9 pagi – 4 petang
Tempat: Bzee Café & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan
Pengajar: Suriani Amran (Tawau)
Jenis Kelas: Separa Hands On
Yuran: RM310
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in Deposit ke account Bzee Café & Bakery BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Selepas bnk in, sms/pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 017 642 5663/019 282 0053 dan nyatakan details seperti contoh di bawah:
Zalina, RM100, Nougart & Candy 1 Mei
3. Apa yang perlu dibawa masa kelas – Baki Yuran & Pen
4. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta
5. Tarikh akhir bnk in deposit : JUMAAT 24 APRIL 2015
Labiu
Zalina
Salam semuaa.... satu lagi modul yang akan diajar oleh cikgu yang saya terbangkan khas dari Tawau - Suriani Amran ialah biskut Tausa.
Suriani akan ajarkan dua jenis Tausa/Tau Sar - yang manis (Tau Sar Peah - Biskut Kacang Merah dan yang pedas - Radish Peah
Kedua-duanya memakai pastry yang berbeza.
Jom belajar bagaimana mendapatkan pastry yang berlapis dan rangup.
Kepada yang berminat, ni detailsnya:
Kelas: Tau Sar Peah (Biskut Kacang Merah – Manis) & Radish Peah (Biskut Lobak Putih – Pedas)
Tarikh: 2 Mei (Sabtu)
Masa: 9 pagi – 4 petang
Tempat: Bzee Café & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan
Pengajar: Suriani Amran (Tawau)
Jenis Kelas: Separa Hands On
Yuran: RM250
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in Deposit ke account Bzee Café & Bakery BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100195
2. Selepas bnk in, sms/pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 017 642 5663/019 282 0053 dan nyatakan details seperti contoh di bawah:
Zalina, RM100, tau sar, 2 Mei
3. Apa yang perlu dibawa masa kelas – Baki Yuran & Pen
4. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta
5. Tarikh akhir bnk in deposit : JUMAAT 24 APRIL 2015
Labiu
Zalina
Salam semua... Kepada yang terlepas kelas Meringue Kisses Cookies jangan lupa siarang ulangannya pada Ahad 3 Mei ni.
Details seperti di bawah:
Kelas Meringue Kisses Cookies - Basic Meringue, Almond Rock, Nestum Ice dan Chocolate Meringue
Tarikh: Ahad 3 Mei
Masa: 11 pagi - 3 petang
Tempat: Bzee Cafe & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan.
Pengajar: Zalina
Jenis Kelas: Demo
Yuran: RM150
Deposit: RM100
Salam semua... Still tercari resepi-resepi biskut best untuk raya ni?
Jom belajar ngan sifu Amaruszati Noor Rahim .
10 jenis biskut raya yang insyallah senang buat dan hasilnya boleh jadi ibu duit.
Semua biskut `tahan lasak' dan `tak manja' . Wpun rangup dan gebu, semua biskut tidak mudah pecah. Sangat sesuai untuk anda yang berhajat menjual secara online. Boleh courier kepada customer tanpa risau hancur berderai.
Pada yang berminat, ni details:
KELAS: Biskut Kontemporari dengan rasa tradisi - simple, tidak mudah patah dan rangup hingga ke dalam.
TARIKH : AHAD 26 APRIL 2015
MASA : 9 PAGI – 5 PETANG
TEMPAT: BZEE BAKERY, NO 23, GROUND FLOOR, MAGISTRATE SQUARE, SEREMBAN 2, SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN
JENIS KELAS: Demo
YURAN : RM250
DEPOSIT: RM100
PENGAJAR : Amaruszati Noor Rahim
RESEPI:
-BUTTERSCOTCH OREO
-PISTACHIOCRISPY
-OREO D OREO
-ALMOND CRUNCHIES
-ALMOND DELIGHT
-OAT CHIP
-CRISPY CHOCOLATE
-SEROJA
-NESTUM CHIP
-WALNUT BERRYS BROWNIES
Cara mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke account Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Selepas bnk in, pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 019 282 0053/ 017 642 5663 bersertakan details seperti contoh berikut:
Zalina, RM100, Biskut Raya AHAD 26 April
3. Tak perlu bawak apa-apa ke kelas. Hanya pen dan baki yuran.
Labiu
Zalina
Kelas Nougart & Candy- 1 Mei – Jumaat (Cuti Hari Buruh) Masa: 9 pagi – 4 petang
Salam semua... Free dak Public Holiday 1 Mei ni. Kalau free, jom belajar satu lagi produk yang tengah hot - Nougart & Candy. Saya terbangkan khas cikgu dari Tawau - Suriani Amran .
Satu lagi produk yang boleh dibuat secara komersial.
Pada yang berminat, ni details:
(Sila confirmkan kehadiran anda secepat mungkin bagi memudahkan Cikgu Sue booking ticket flight. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta)
Kelas Nougart & Candy
Tarikh: 1 Mei – Jumaat (Cuti Hari Buruh)
Masa: 9 pagi – 4 petang
Tempat: Bzee Café & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan
Pengajar: Suriani Amran (Tawau)
Jenis Kelas: Separa Hands On
Yuran: RM310
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in Deposit ke account Bzee Café & Bakery BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Selepas bnk in, sms/pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 017 642 5663/019 282 0053 dan nyatakan details seperti contoh di bawah:
Zalina, RM100, Nougart & Candy 1 Mei
3. Apa yang perlu dibawa masa kelas – Baki Yuran & Pen
4. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta
5. Tarikh akhir bnk in deposit : JUMAAT 24 APRIL 2015
Labiu
Zalina
Kelas: Tau Sar Peah (Biskut Kacang Merah – Manis) & Radish Peah (Biskut Lobak Putih – Pedas) - 2 Mei (Sabtu) 9 pagi – 4 petang
Salam semuaa.... satu lagi modul yang akan diajar oleh cikgu yang saya terbangkan khas dari Tawau - Suriani Amran ialah biskut Tausa.
Suriani akan ajarkan dua jenis Tausa/Tau Sar - yang manis (Tau Sar Peah - Biskut Kacang Merah dan yang pedas - Radish Peah
Kedua-duanya memakai pastry yang berbeza.
Jom belajar bagaimana mendapatkan pastry yang berlapis dan rangup.
Kepada yang berminat, ni detailsnya:
Kelas: Tau Sar Peah (Biskut Kacang Merah – Manis) & Radish Peah (Biskut Lobak Putih – Pedas)
Tarikh: 2 Mei (Sabtu)
Masa: 9 pagi – 4 petang
Tempat: Bzee Café & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan
Pengajar: Suriani Amran (Tawau)
Jenis Kelas: Separa Hands On
Yuran: RM250
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in Deposit ke account Bzee Café & Bakery BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100195
2. Selepas bnk in, sms/pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 017 642 5663/019 282 0053 dan nyatakan details seperti contoh di bawah:
Zalina, RM100, tau sar, 2 Mei
3. Apa yang perlu dibawa masa kelas – Baki Yuran & Pen
4. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 peserta
5. Tarikh akhir bnk in deposit : JUMAAT 24 APRIL 2015
Labiu
Zalina
Kelas Meringue Kisses Cookies - Basic Meringue, Almond Rock, Nestum Ice dan Chocolate Meringue - Ahad 3 Mei - 11 pagi - 3 petang
Salam semua... Kepada yang terlepas kelas Meringue Kisses Cookies jangan lupa siarang ulangannya pada Ahad 3 Mei ni.
Details seperti di bawah:
Kelas Meringue Kisses Cookies - Basic Meringue, Almond Rock, Nestum Ice dan Chocolate Meringue
Tarikh: Ahad 3 Mei
Masa: 11 pagi - 3 petang
Tempat: Bzee Cafe & Bakery, No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan.
Pengajar: Zalina
Jenis Kelas: Demo
Yuran: RM150
Deposit: RM100
Cara mendaftar:
1. Bank in
Deposit ke account Bzee Café & Bakery BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100195
2. Selepas bnk in, sms/pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 017 642
5663/019 282 0053 dan nyatakan details seperti contoh di bawah:
Zalina, RM100, Meringue Cookies3 Mei
3. Apa yang perlu dibawa masa kelas – Baki Yuran & Pen
4. Kelas akan dibatalkan jika kurang 10 pesertaKELAS: Biskut Kontemporari dengan rasa tradisi - simple, tidak mudah patah dan rangup hingga ke dalam. - AHAD 26 APRIL 2015 - 9 PAGI – 5 PETANG
Salam semua... Still tercari resepi-resepi biskut best untuk raya ni?
Jom belajar ngan sifu Amaruszati Noor Rahim .
10 jenis biskut raya yang insyallah senang buat dan hasilnya boleh jadi ibu duit.
Semua biskut `tahan lasak' dan `tak manja' . Wpun rangup dan gebu, semua biskut tidak mudah pecah. Sangat sesuai untuk anda yang berhajat menjual secara online. Boleh courier kepada customer tanpa risau hancur berderai.
Pada yang berminat, ni details:
KELAS: Biskut Kontemporari dengan rasa tradisi - simple, tidak mudah patah dan rangup hingga ke dalam.
TARIKH : AHAD 26 APRIL 2015
MASA : 9 PAGI – 5 PETANG
TEMPAT: BZEE BAKERY, NO 23, GROUND FLOOR, MAGISTRATE SQUARE, SEREMBAN 2, SEREMBAN, NEGERI SEMBILAN
JENIS KELAS: Demo
YURAN : RM250
DEPOSIT: RM100
PENGAJAR : Amaruszati Noor Rahim
RESEPI:
-BUTTERSCOTCH OREO
-PISTACHIOCRISPY
-OREO D OREO
-ALMOND CRUNCHIES
-ALMOND DELIGHT
-OAT CHIP
-CRISPY CHOCOLATE
-SEROJA
-NESTUM CHIP
-WALNUT BERRYS BROWNIES
Cara mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke account Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Selepas bnk in, pm/wasap bukti pembayaran ke nombor 019 282 0053/ 017 642 5663 bersertakan details seperti contoh berikut:
Zalina, RM100, Biskut Raya AHAD 26 April
3. Tak perlu bawak apa-apa ke kelas. Hanya pen dan baki yuran.
Labiu
Zalina
Semua kelas akan diadakan di: No 23 Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan ) Koordinat: N 2.68686, E 101.91722
Jika ambik public transport, paling senang, ambik komuter. Turun di stesyen Seremban. Ambik teksi. Bagi add saya. RM10. Perjalanan lebih kurang 20 minit dari stesyen komuter.
Jika anda dan bermalam di Seremban, hotel terdekat yang boleh anda bermalam ialah –
1. Hotel potato – 06 601 6887 (Harga dalam RM70 semalam. Budget hotel tapi feed back dari student n cikgu-cikgu yang penah dok situ semua kata ok. Sepelaung jer dari bakery saya. Kurang dari 4 minit drive)
CARA MENDAFTAR:
1. Pilih kelas mana yang anda minat
2. Bank in DEPOSIT seperti mana yang tertera bagi setiap kelas ke accountMaybank Bzee Cafe & Bakery - 5051 76100 195
3. SMS saya 019 282 0053 nama, tarikh kelas, nama kelas dan jumlah bnk in.
Contoh: Zalina Yahaya, 1 Sept, RM100 butter creamcheese
4. Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas.
5. Hanya perlu membawa pen dan baki yuran semasa kelas.
6. Semua kelas diadakan di bakery saya di No 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban