Asskum semuaaa
Kepada peminat-peminat biscotti, jom join kelas Nora Rashid. Saya dah rasa biscotti dia…memang power. Gigit tak sumbing gigi….(hahhaha). SERIUS sedap laaa.
(upppss..bagi yang belum tau apa itu biscotti – ni sekut yang asalnya dari Italy yang bermaksud `twice cooked’ – dua kali masak. Selalu orang makan cara cicah ngan kopi o pekat. Klu tak reti buat, biscotti ni jadi koraih dan bila makan confirm tak nak makan lagi….).
Okeh…pada yang berminat nak blajar cara betul buat biscotti terbaek…ni detailsnya:
KELAS: 9 Jenis Biscotti (6 manis, 3 pedas/savoury)
TARIKH: AHAD, 17 NOVEMBER
MASA: 10 pagi – 4.30 petang
TEMPAT: BZEE BAKERY, SEREMBAN 2,
No. 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2.
PENGAJAR: Nora Rashid
JENIS KELAS: Demo dan Semi Hands On
YURAN: RM260/SEORANG
DEPOSIT: RM130
Cara mendaftar:
- Bank in deposit RM130 ke account Maybank Bzee Bakery – 5051 76100 195
- Pas bank in, SMS details ke no. saya Zalina Yahaya – 019 282 0053
- Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas
Biscottis: Sweet & Fruity (Coffee Companion)
1)Gingerbread biscotti
2)Chocolate Hazelnut biscotti
3)Cranberry Walnut Biscotti
4)Apricot Almond Biscotti
5)Mixed Fruit Biscotti
6)Chocolate Dipped Classic Biscotti
Apa yg akan dipelajari:
Ok semua..jangan ketinggalan...
Labiu
Zalina Yahaya
1)Gingerbread biscotti
2)Chocolate Hazelnut biscotti
3)Cranberry Walnut Biscotti
4)Apricot Almond Biscotti
5)Mixed Fruit Biscotti
6)Chocolate Dipped Classic Biscotti
Savoury (Soups & Salads)
1)Cheddar Walnut Biscotti
2)Parmesan Blackpepper
3)Basil, Parmesan & Pine Nut
1)Cheddar Walnut Biscotti
2)Parmesan Blackpepper
3)Basil, Parmesan & Pine Nut
- Penyediaan bahan
- Cara bakar dua kali tuh
- Cara nak potong biscotti (SALAH TEKNIK- HANCOQ, BERDERAI…serius)
- Cara mengeringkan biscotti
- Cara penyimpanan dan packaging
Ok semua..jangan ketinggalan...
Labiu
Zalina Yahaya