Oct 25, 2013

Kelas Biscotti Nora Rashid Ahad, 17 Nov, 10 pagi



Asskum semuaaa




Kepada peminat-peminat biscotti, jom join kelas Nora Rashid. Saya dah rasa biscotti dia…memang power. Gigit tak sumbing gigi….(hahhaha). SERIUS sedap laaa.

(upppss..bagi yang belum tau apa itu biscotti – ni sekut yang asalnya dari Italy yang bermaksud `twice cooked’ – dua kali masak. Selalu orang makan cara cicah ngan kopi o pekat. Klu tak reti buat, biscotti ni jadi koraih dan bila makan confirm tak nak makan lagi….).

Okeh…pada yang berminat nak blajar cara betul buat biscotti terbaek…ni detailsnya:

KELAS: 9 Jenis Biscotti (6 manis, 3 pedas/savoury)
TARIKH: AHAD, 17 NOVEMBER
MASA: 10 pagi – 4.30 petang
TEMPAT: BZEE BAKERY, SEREMBAN 2,
No. 23, Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2.
PENGAJAR: Nora Rashid
JENIS KELAS: Demo dan Semi Hands On
YURAN: RM260/SEORANG
DEPOSIT: RM130



Cara mendaftar:
  • Bank in deposit RM130 ke account Maybank Bzee Bakery – 5051 76100 195
  • Pas bank in, SMS details ke no. saya Zalina Yahaya – 019 282 0053
Contoh: Zalina, RM130, Biscotti, 17 Nov
  • Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas


Biscotti yang akan diajar:

Biscottis: Sweet & Fruity (Coffee Companion)

1)Gingerbread biscotti
2)Chocolate Hazelnut biscotti
3)Cranberry Walnut Biscotti
4)Apricot Almond Biscotti
5)Mixed Fruit Biscotti
6)Chocolate Dipped Classic Biscotti
                  
Savoury (Soups & Salads)
1)Cheddar Walnut Biscotti
2)Parmesan Blackpepper
3)Basil, Parmesan & Pine Nut

Apa yg akan dipelajari:
  • Penyediaan bahan
  • Cara bakar dua kali tuh
  • Cara nak potong biscotti (SALAH TEKNIK- HANCOQ, BERDERAI…serius)
  • Cara mengeringkan biscotti
  • Cara penyimpanan dan packaging

Ok semua..jangan ketinggalan...

Labiu

Zalina Yahaya