Asskum semua…khususnya homebakers…
MAAF... SEMINAR NI DAH FULLL...MINTAK KERJASAMA UNTUK TIDAK BANK IN DEPOSIT LAGI.
Semak nama anda: http://bzeecake.blogspot.com/2013/09/seminar-intensif-usahawan-bakery.html
Puan Aishah Ramond |
Saya nak tanya..ADAKAH ANDA:
.
Selalu pening macam mana nak kira kos dan nak letak rega
jualan..?
. Selalu pening sebab kerja tak terurus…lintang pukang.
Tengah-tengah buat kek, masa tu laah teloq tak cukup sebijik..masa tu laa
butter tak cukup 50 gm..? Pastu suami jadi mangsa kena gi kedai mamak untuk
beli teloq yang tak cukup sebijik tuh. Nasib tak baik, suami kena ulang 3 kali
ke kedai untuk beli barang-barang lain yang tak cukup!
. Selalu pening sebab jualan sat kencang, sat tak kencang.
Suka-suka hati.
. Selalu pening sebab ``rasa macam sale banyak bulan ni,
tapi awat duit tak cukup-cukup neh…,’’
. Selalu pening dok pikiaq macam mana nak bagi orang tau
yang sebenaqnya kek chocolate kita memang sedap. Orang sebelah kek tak la sedap
mcam mana, tapi order masuk tak putus-putus..
. Selalu pening dok pikiaq…``kat sapa n kat mana yang
sepatut aku juai produk aku neh supaya LAKU KERAS,’’
. Selalu tension pikiaq macam mana nak dapat income LEBIH
BANYAK (lebih RM10K SEBULAN!) supaya anda bleh bawak anak gi cuti ngan gumbira
masa cuti sekolah DAN supaya anda bleh dengan gumbira memanjakan diri anda
dispa-spa terbaik kat tempat anda.
Kalau anda berhadapan dengan 3 daripada isu di atas, anda harus nekad untuk menghadiri seminar ni:
Seminar Intensif
Usahawan Bakery Homebase
TARIKH:
SABTU, 9 NOVEMBER 2013
MASA: 9
PAGI – 6 PETANG
TEMPAT:
Bzee Bakery, Seremban 2, Seremban
YURAN:
RM299 SEORANG
DEPOSIT:
RM150
PENGAJAR: Puan
Siti Aishah Zulkifli Ramond (atau sekarang popular ngan Puan Aishah Ramond)
(siapa dia
ni:…haaa..saya tak jemput orang sembarangan untuk bagi seminar-seminar mcam ni.
Saya jemput orang yang betul-betul berpengalaman dan dah lama bergelumang ngan
isu-isu yang saya bangkitkan di atas. Bukan sekadar pandai cakap…dia cakap dan
dia buat…
Puan Aishah
penah jadi :
. Trainer
dan branch manager di KFC Holdings selama 5 TAHUN (2000 – 2005)
. Branch
Manager kat Chicken Rice Shop selama 2 TAHUN (2005 – 2007)
. Senior
Manager kat Bakers Cottage selama 3 TAHUN (2007 – 2010)
. Bussines
Owner Cosway (Stockis) selama 3 TAHUN
(2010 – Jun 2013)
. Kini
Pengarah Urusan syarikatnya sendiri – Armacademy (Mac 2013 sehingga kini)
Dalam tempoh
singkat penubuhan syarikat yang bermotokan `Let The System Runs Your Bussines’
tu, Puan Aishah dah membimbing lebih 300 usahawan bakery. 7 usahawan telah Berjaya membuka kedai atau
perniagaan.
Dalam
seminar sehari yang padat ni, Puan Aishah akan membimbing semua homebakers mcam
mana nak:
1. Menghasilkan Standard Of Procedur
(SOP) dalam semua kerja anda. Bahasa mudah – macam mana nak jadikan kerja anda
sistematik supaya tak lah hari ni kek anda naik gebu, esok jadi bengkang.
2. Macam mana nak rancang simpanan stok
bekalan mentah di rumah anda
3. Macam mana nak kira kos produk
4. Macam mana nak rancang sales (supaya
tak lah sales anda hanya kencang pada ujung bulan masa orang dapat gaji atau
masa musim raya saja)
5. Macam mana nak letakkan target
pemasaran
6. Macam mana nak buat marketing….(jangan
ingat orang bukak kedai saja perlukan marketing…anda sebagai homebakers juga
perlu tau cara nak buat marketing supaya anda bleh dapat sales paling `chokia’
RM10k sebulan!)
Kalau anda
serius nak ubah cara kerja anda dan nak tengok income bulan-bulan 5 hingga 10 kali
ganda daripada kawan-kawan anda yang keja makan gaji…ikut cara mudah ni:
1.Bank in
deposit RM150 ke bank Maybank Accout
Bzee Café & Bakery - BZEE
CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2.
Pas bank in, SMS maklumat lengkap KE NOMBOR saya – Zalina Yahaya 019
282 0053.
Maklumat lengkap tu ialah: NAMA, DATE CLASS, NAMA CLASS DAN JUMLAH BNK
IN.
Contoh: Zalina Yahaya, 9 Nov, Seminar Aishah
(sila bagi nama penuh untuk memudahkan urusan pendaftaran dan pensijilan)
3. SILA SIMPAN BUKTI PEMBAYARAN DAN KEMUKAKAN SEMASA PENDAFTARAN.
Tak perlu bawak apa-apa kecuali baki yuran.
Labiu
Zalina Yahaya