No. 23 Ground Floor, Magistrate Square, Seremban 2, Seremban, Negeri Sembilan (berhampiran Kompleks Mahkamah Seremban 2) Koordinat: N 2.68686, E 101.91722
Jika ambik public transport, paling senang, ambik komuter. Turun di stesyen Seremban. Ambik teksi. Bagi add saya. RM10. Perjalanan lebih kurang 20 minit dari stesyen komuter.
Jika anda dan bermalam di Seremban, hotel terdekat yang boleh anda bermalam ialah –
1. Hotel potato – 06 601 6887 (Harga dalam RM70 semalam. Budget hotel tapi feed back dari student n cikgu-cikgu yang penah dok situ semua kata ok. Sepelaung jer dari bakery saya. Kurang dari 4 minit drive)
2. Hotel Sutera – 06 601 3774 (Harga dalam 140 semalam. Ada swimming pool. Sesuai kalau nak bawak anak-anak. Gi tinggal depa kat situ, biaq depa berenang ngan somi. Anda bleh mai class dengan tenang..hahhaha. Blakang AEon..lebih kurang 8 minit ke bakery saya.
SABTU 1 MAC – 11 pagi – 4 petang
KEK CLASSCIC EVERGREEN
PENGAJAR: ZALINA
JENIS KELAS: DEMO
Pandan Layer, Yam Layer, Bangkok Kaya dan Kek Sarang Semut
Yuran RM200
Deposit RM100
6 & 7 Mac (Khamis dan Jumaat) - 11 pagi - 6 petang
MODUL ASAS HOMEBASE BAKERY
JENIS KELAS: 100% HANDS ON – BUAT SENDIRI SEMUA
Resepi-resepi terbaik dalam modul ini adalah resepi asas yang perlu dikuasai oleh mereka yang nak start homebase bakery . Saya juga bagikan resepi killer product yang boleh anda jual dan cover balik modal kelas dalam masa singkat.
Satu lagi ciri penting: ANDA Tak perlu peralatan canggih – hand mixer dan oven kechik sudah mengcukupi untuk anda mulakan bizz anda di rumah menggunakan resepi asas ni.at.
YURAN: RM2,800
DEPOSIT: RM1,400
Satu sesi – MAKSIMUM 4 orang SAHAJA . Minimum 2 orang.
Jangka masa: 2 Hari – 6 & 7 Mac (KHAMIS & JUMAAT)
PENGAJAR: ZALINA
SABTU 8 MAC – 10 pagi – 4 petang
KELAS BISKUT RAYA N HAYAT
JENIS KELAS: DEMO
(Koleksi 8 jenis biskut raya Puan Noor yang memang laris sejak lebih 5 tahun lepas. Saya dah rasa biskut-biskut ni. Hip Hop Crunchy,Zig Zag Toffee, Nastar Keju, Conflakes Delight n Walla Chocolate paling saya suka. Patut laa Noor kata ni top 5 biskut yang tak menang tangan buat. Paling saya tak bleh makan non stop HIP HOP CRUNCHY…nanges. Senang jer buat drop cookies ni.
YURAN: RM280
DEPOSIT: RM140
Nama Biskut: Zigzag toffee, Hip Hop Crunchy, Cornflakes Delight, Walla Chocolate, Samperit Oreo, Nastar Keju, Purple Drop n Black & White Almond
AHAD 9 MAC – 10 PAGI – 2 PETANG
CHINESE FOOD PART 2
Pengajar – Dee
JENIS KELAS: DEMO
Prawn Nestum, Fish With Manggo Sauce, Crab Salted Egg, Chicken Sechuan
FREE RESEPI: KERABU DAGING ALA THAI (dish selalu Dee buat untuk jadi hidangan meja pengantin)
Yuran: RM280
Deposit: RM140
Sesi Petang: 3 PETANG – 5 PETANG
MARUKU MALATOP MAMA DEE
JENIS KELAS: DEMO DAN SEPARA HANDS ON
Kepada yang masih belum belajar maruku malatop ni, jom belajar direct dari Dee – ni resepi ori dari Dee yang mula-mula memperkenalkan resepi ni yang dah jadi ibu duit pada ramai orang.
Yuran: RM200
Deposit: RM100
JUMAAT 14 MAC – 11 PAGI – 2 PETANG
TART MAWAR NISSA COOKIES
PENGAJAR: Nissa
JENIS KELAS: DEMO DAN SEPARA HANDS ON
Jom belajar secara hands on buat Tart Nenas yang terbaik ni. Nissa akan ajar buat tart cara sepit dan bagi yang malas, cara terap. Resepi terbaik – adunan tak melekat di acuan. Dan yang paling penting, jem nenas yang lembut dan tak keras.
YURAN: RM100
DEPOSIT: RM50
SABTU 15 MAC – 11 PAGI – 5 PETANG
HEALTHY BREAD – MODUL TERBARU BZEE BAKERY
Jom belajar buat roti-roti yang high fiber, tanpa gula dan telur. Pelajari teknik-teknik yang boleh menjadikan roti-roti high fiber anda lembut, moist dah tak jemu makan.
ANDA AKAN BELAJAR 5 JENIS ROTI – SEMUA BERBEZA RESEPI – bukan dari doh yang sama.
Wholemeal bread, German Muesli, Classic Honey & Carrot, Pretzels dan Focaccia.
FREE DEMO: CHICKEN STEW (sangat sesuai dicicah dengan healthy bread ni)
PENGAJAR: ZALINA
JENIS KELAS: 100 % HANDS ON
NOTA: SETIAP KELAS TERHAD KEPADA 10 ORANG PELAJAR SAJA
YURAN: RM300
DEPOSIT: RM150
16 MAC, AHAD – 10 PAGI – 6 PETANG
BASIC OF WESTERN FOOD
PENGAJAR: SERIWANI
JENIS KELAS: DEMO DAN SEPARA HANDS ON
Seriwani, Chef kita yang penah keja kat Hotel ni akan tunjukkan step by step buat western food yang memang menjadi kesukaan ramai , terutamanya anak-anak sekarang. Semua menu terbaik dan disediakan daripada asas. Tiada sos-sos segera digunakan.
Anda akan belajar: Chicken Chop, Fish n Chip, Lasagna, Sheperd Pie, Roasted Piri-piri Chicken, Mushromm Soup, Brown Sauce DANNNN paling best – roasted lamb leg
YURAN: RM350
DEPOSIT: RM150
SABTU, 22 MAC – 10 PAGI – 5 PETANG
SIARAN ULANGAN BZEE BAKERY BEST 5 + 1
Pelajari 6 resepi terbaik dari saya yang dah jadi ibu duit pada ramai student saya
ITALIAN RAINBOW, DOUBLE INDULGENCE, RUSSIAN BLACK N WHITE, RED VELVET,CARROT CAKE DAN SALTED CARAMEL BROWNIES
JENIS KELAS: DEMO
YURAN:RM350
DEPOSIT: RM150
AHAD 23 MAC – 10 pagi – 2 petang
KUIH MUIH POPULAR MELAYU SEPANJANG ZAMAN OLEH HASNAH SAIDIN
SESI PAGI: KELAS POPIA BASAH DAN ROTI JALA (RM200)
SESI PETANG: KELAS SARDINE GULUNG DAN KARIPAP PUSING (RM200)
KlU ambik dua-dua sesi (pagi petang) total yuran RM380. Discount RM20
JENIS KELAS: HANDS ON
Yuran: RM200 (roti jala n popia basah)
DEPOSIT: rm100
Yuran : RM200 (karipap pusing n sardine gulung)
Deposit RM100
Klu nak dua-dua sekali RM380
Deposit: RM150
AHAD 29 MAC - ALL ABOUT TART – Zalina
(maklumat lanjut akan diberikan tak lama lagi…tungguuu)
CARA MENDAFTAR:
1. Bank in deposit (seperti mana yang tertera disetiap kelas), Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in, SMS KE NOMBOR 019 282 0053 nama, date class, nama class dan jumlah bank in Contoh: ZALINA, 1 MAC RM100 KEK CLASSIC (ni contohhhhhh..sila ikut nama kelas yang anda nak join…jangan buat lawak daftar untuk kelas cheese cake, boh nama kek classic plak..hehhe)
3. Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan masa kelas. Tanpa bukti pembayaran anda dianggap belum bayar
4. Apa yang perlu dibawa masa kelas: Pen dan baki yuran
5. Apa yang tak boleh dibawa: Peneman, anak, sedara mara dsbnya. Hanya yang bayar yuran dibenarkan masuk kelas