Feb 4, 2014

MODUL ASAS HOME BASE BAKERY 6 & 7 MAC (khamis&jumaat) - RM2,800 - terhad untuk 4 orang saja


MODUL ASAS HOME BASE BAKERY

 

ASSSKUM SEMUAA…Khas untuk mereka yang nak mulakan homebase baking bizz, saya tampilkan modul senang blajar dan senang dapat balik modal.
Resepi-resepi terbaik dalam modul ini juga adalah resepi asas yang perlu dikuasai oleh mereka yang nak start homebase bakery . Saya juga bagikan resepi killer product yang boleh anda jual dan cover balik modal kelas dalam masa singkat.

Satu lagi ciri penting: ANDA Tak perlu peralatan canggih – hand mixer dan oven kechik sudah mengcukupi untuk anda mulakan bizz anda di rumah menggunakan resepi asas ni.
Kepada yang berminat, ni detailsnya:

YURAN: RM2,800
DEPOSIT: RM1,400
Satu sesi – MAKSIMUM 4 orang SAHAJA . Minimum 2 orang.
Jangka masa: 2 Hari – 6 & 7 Mac (KHAMIS & JUMAAT)
Masa: 10 pagi – 6 petang
Tempat: Bzee Bakery, Seremban 2, Seremban

Untuk memastikan anda boleh balik dan terus buat di rumah kita akan buat SOP – Standard Operation Procedur  - step by step setiap proses dan masa untuk setiap proses  bagi sesuatu produk.

APA YANG AKAN ANDA BELAJAR SELAMA DUA HARI NI:
1.       Sponge cake - tradisional + premix (kemahiran asas yang perlu ada pada semua home bakers – sebab daripada kemahiran buat sponge kek ni, anda boleh gunakan untuk buat pelbagai kek-kek continental lain yang anda jumpa di bakery-bakery. Saya akan tunjukkan caranya. Insyallah senang…seriusss…)
2.       Butter cake (daripada kek asas ni, saya akan tunjukkan macam mana nak jadikan pelbagai jenis butter lain)
3.       Chocolate Cake (daripada kek asas ini saya akan tunjukkan pada anda bagaimana nak jadikannya pelbagai produk lain – bleh dijadikan kek premium yang boleh dijual dengan harga lebih RM80 dan juga kek ekonomi yang boleh dijual dengan rega bawah RM40..yupp..boleh! saya akan tunjukkan mcam mana)
4.       Kek Slice (4 JENIS KEK SLICE)
5.       Swiss Roll (untuk jualan komersial – idea packaging dan harga)
6.       Cream puff & eclairs (resepi Bzee Bakery yang dah jadi ibu duit pada student saya)
7.       Cheese Tart/blueberry Tart (blajar buat pastry tart yang tak lemau dan filling cream cheese yang terbaik. Juga menjadi salah satu item ibu duit pada student saya)
8.       Cup Cake Vanila (yang boleh dipelbagaikan kepada jenis-jenis cupcake lain)
9.       Cupcake Chocolate (yang boleh dipelbagaikan kepada jenis-jenis cupcake berasaskan coklat)

Cream:
1.       Fresh Cream (teknik pukul fresh cream yang betul dan yang penting bila anda harus berenti memukul cream dan masa bila anda perlu pukul lagi. Apa tu soft peak, apa itu stiff, apa itu early stage of soft peak…semua saya akan terangkan)
2.       Butter Cream (asas butter cream yang juga penting untuk mendeco cake anda)
3.       Chocolate Ganache (cara buat coklat ganache yang menjadi asas kepada kebanyakan hiasan kek coklat. Bagaimana nak dapatkan hasil yang berkilat dan pelbagai tips penting yang lain)

Asas deco menggunakan krim-krim berikut
100% hands on/praktikal mcam mana nak mengicingkan kek menggunakan:
1.       Fresh cream
2.       Buttercream
3.       Ganache

Saya akan ajar teknik mudah mcam mana nak deco cake. Teknik yang sangat sesuai untuk mereka yang tak dak asas langsung untuk mendeco kek.

Sapa yang sesuai:
1.       Mereka yang lansung  tak dak basic dalam baking. Senang crita – zero tapi nak start homebase bisness. Tiada had umur. Seawal umur 17 tahun hingga dah bersara.
Insyallah saya yakin, dengan kemahiran asas ni, anda mampu menambah pendapatan keluarga. Modal RM2,500 tu boleh dapat balik dalam masa kurang sebulan..insyallah.
(sebenarnya klu nak cover balik modal tu, hanya perlu buat sales RM83 sehari sahaja. Jom saya tunjukkan cara. Kalau dah ada asas ni, senang sangat klu anda nak buat income yang best – hanya dari rumah….Insyallah)

Apa yang anda pelajari selain kemahiran asas baking selama 2 hari:
1.       Bagaimana nak pelbagaikan produk daripada kek-kek asas berikut
2.       Coasting.
3.       Macam mana nak letak harga
4.       Cara nak JUAL. Cara nak buat marketing produk
5.       DI MANA nak jual.
6.       Pada siapa nak jual (yang sesuai dengan lokasi anda)

MEREKA YANG MENDAFTAR KELAS NI  LAYAK UNTUK MENDAPAT VAUCHER DISCOUNT 50% UNTUK MANA-MANA KELAS YANG SAYA KENDALIKAN (SAH UNTUK SEKALI PAKAI SAHAJA).

TAWARAN TIDAK SAH UNTUK KELAS PENGAJAR JEMPUTAN.

TEMPOH PENGGUNAAN BAUCER DISCOUNT HANYA SAH SEPANJANG TAHUN 2014

CARA MENDAFTAR:
1.       Bank in deposit RM1,400 ke account Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2.       Selepas bank in, sms saya 019 282 0053.
3.       Apa yang perlu diSMS: Nama, date class, nama class dan jumlah bank in
Contoh: ZALINA YAHAYA, 6 & 7 MAC, ASAS HOME BASE BAKERY, RM1,400
(baki perlu dibayar masa kelas)

4.       SANGAT- SANGAT penting…sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas. Tanpa bukti pembayaran, anda dikira belum bayar.