Asskum semuaaa..... Saya tau, mesti ramai dari anda yang dah lama teringin nak buat bunga dari `coklat' ni kan....?Tengok orang buat bunga coklat ni nampak terbentuk cantik jerr kannn....?
Nampak licin, berkilat, tak mudah cair dan nampak kemas...
Tak yah tunggu lagi...saya bawak cikgu Suzana Raman dari Penang. Jom blajaq direct ngan dia tips-tips penting buat Rose dari ganache ni.
Kita akan belajar benda-benda penting ni:
2. Teknik tuang ganache atas kek
3. cara membancuh ganacheyg sesuai
untuk buat bunga
4. cara cepat mebancuh ganache utk
bunga dgn dark/white Choc
5.buat rose dari coklat ganache
tanpa guna kon
6.teknik mewarna white choc jika
ingin membuat rose warna
7.resipi kek coklat diberikan
Selain tu anda juga akan diberikan panduan bagaimana nak charge customer (nak jual berapa), cara penyimpanan, ketahanan dan mcam-macam tips berguna lain.
Kalau berminat, ni detailsnya;
KELAS ROSE GANACHE
Tarikh: KHAMIS, 1 MEI
Masa: 10 pagi sehingga selesai
Tempat: Bzee Bakery, No, 23, Ground Floor, Magistrates Square, Seremban 2, Seremban
Jenis Kelas: 100% hands on
Pengajar: Suzana Raman
Yuran: RM320
Deposit: RM100 (tidak akan dikembalikan jika anda menarik diri)
Apa yang perlu dibawa:
Turn table, apron, flower nail, gunting kecil, nozel wilton 126 dan nozel daun no 69
Cara mendaftar:
1. Bank in deposit RM100 ke Maybank BZEE CAFE & BAKERY -
5051 76100 195
2. Pas bank in, SMS KE NOMBOR 019 282 0053 nama, date class, nama class dan jumlah bank in
Contoh: ZALINA, Rose Ganache, 1 Mei, RM100
3. Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan masa kelas. Tanpa bukti pembayaran anda
dianggap belum bayar.
4. Apa yang perlu dibawa masa kelas: Bukti pembayaran, baki yuran.
Turn table, apron, flower nail, gunting kecil, nozel wilton 126 dan nozel daun no 69
5. Apa yang tak boleh dibawa: Peneman, anak, sedara mara dsbnya. Hanya yang bayar yuran dibenarkan masuk kelas.
Chocolate Sana, Chocolate Sini
Labiu
Zalina
Chocolate Sana, Chocolate Sini
Labiu
Zalina