Dec 24, 2011

Jadual kelas demo JANUARI 2012

Asskm  dan aloooo untuk semua.... Ni jadual kelas demo sepanjang bulan Januari 2012. Pilih mana yang berkenan dan boleh bnkin kan deposit BILA-BILA MASA DARI SEKARANG.

1. Sila SIMPAN BUKTI PEMBAYARAN DEPOSIT dan SERAHKAN MASA pendaftaran kelas. Kalau tak dak bukti pembayaran anda perlu membayar full masa kelas.


Tarikh: 7 Januari 2012 (Sabtu)
Masa : 11 pagi - 5 petang
Yuran: RM250 
Deposit: RM150
Kelas: Back To Basic (12 jenis kek asas - SANGAT sesuai untuk mereka yang baru nak berjinak ngan dunia bakery. Koleksi pilihan kek terbaik Bzee Bakery dan gerenti menjadi - Insyallah). Daripada resepi-resepi asas ini juga saya akan tunjukkan mcam mana nak kembangkan untuk jadi beberapa resepi lain. 


PERCUMA: 1. Resepi asas Buttercream yang boleh digunakan untuk sapuan cupcake dan cupcake.
                       2. Resepi buttercream untuk membentuk bunga yang cantik
                       3. Resepi chocolate ganache economi yang membolehkan anda menjual kek coklat
                           ekonomi - kek coklat murah
1. Kek Pisang

2. Rainbow

3. Swiss Roll

4. Cupcake Vanila

5. Cupcake Chocolate

6.Chiffon Coffee

7. Kek Orange Super Moist

8.Chocolate Cake Supermoist (versi economy - resepi kek coklat baru)

9.Blueberry muffin

10.Asas Brownies

11. Butter Marble (resepi tak sama ngan butter rainbow)

12. XXXXsss cuppies- sesuai dijadikan gift kenduri (resepi tak sama ngan vanila muffin)

Jika berminat nak join class neh ikuti langkah berikut:
1. Bank in deposit RM150 ke dalam acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya pukul 12 tengahari, 6 Januari 2012. Deposit boleh dibuat mulai sekarang/hari ini


2. Pas bnk in, sms NAMA, class dan tarikh class - contoh: Maya Karin, back to basic, 7 Jan
3. Pas tu tak yah buat apa-apa lagi - tunggu tarikh class n datang class bersama duit balance. Sila bawa bersama BEKAS masing-masing untuk bawak balik kek yang dipelajari.



TARIKH: 14 JANUARI 2012 (SABTU)
Masa: 11 pagi - 5 petang
Yuran: RM200
Deposit: RM100
Kelas: Package Kek Slice (4in1) dan Cream Puff n Eclairs



Kandungan kelas:
KEK SLICE
1. Pelajari teknik membuat kek slice supaya kemas dan cantik untuk jualan.
2. Cara packaging dan menentukan harga
3. Kek yang akan diajar - Strawberry slice cake, Fresh Fruit Slice Cake, Chocolate Slice Cake dan Ala-ala Opera Slice cake

Eclairs

Creampuff

CREAM PUFF N ECLAIRS
1. antara items yang paling banyak mendapat permintaan untuk kelas DIY dan dah banyak jadi ibu duit pada student-student saya.
2. Teknik dan tips mendapatkan creampuff dan eclairs yang gebu dan tak mengelepek bila sejuk.
3. Cara membuat cream custard yang juling biji mata (hehhehe....kasi UPPP sket...)


Jika berminat nak join class neh ikuti langkah berikut:
1. Bank in deposit RM100 ke dalam acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya pukul 12 tengahari,  Jumaat, 13 Januari 2012. Deposit boleh dibuat BILA-BILA MASA MULAI SEKARANG


2. Pas bnk in, sms NAMA, class dan tarikh class - contoh: AMY MASTURA, Kek Slice n Cream Puff, 14 Jan.

3. Pas tu tak yah buat apa-apa lagi - tunggu tarikh class n datang class bersama duit balance. Sila bawa bersama BEKAS masing-masing untuk bawak balik kek yang dipelajari.


TARIKH: SABTU 21 JANUARI 2012
MASA: 11 pagi - 5 petang
YURAN: RM150
DEPOSIT: RM50
KELAS: PAVLOVA DAN 2 KEK EVERGREEN - Kek Buah Kukus Anam Bulan dan American Chocolate

PAVLOVA

American Chocolate

Kek Buah Kukus Anam Bulan

Jika berminat nak join class neh ikuti langkah berikut:
1. Bank in deposit RM50 ke dalam acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya pukul 12 tengahari,  Jumaat, 20Januari 2012. Deposit boleh dibuat BILA-BILA MASA MULAI SEKARANG


2. Pas bnk in, sms NAMA, class dan tarikh class - contoh: ZIANA ZAIN, Pavlova, 21 Januari.

3. Pas tu tak yah buat apa-apa lagi - tunggu tarikh class n datang class bersama duit balance. Sila bawa bersama BEKAS masing-masing untuk bawak balik kek yang dipelajari.


TARIKH: 28 JANUARI 2012 (SABTU)
MASA: 11 pagi - 5 petang
Yuran: RM150
Deposit: RM50
Kelas: 3 Kek Terbaru Bzee Bakery - Nutty Caramel, Royal Caramel n Chocolate Mascarpone


Nutty Caramel

Chocolate Mascarpone

Royal Caramel




Jika berminat nak join class neh ikuti langkah berikut:
1. Bank in deposit RM50 ke dalam acct Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195 selewat-lewatnya pukul 12 tengahari,  Jumaat, 27 Januari 2012. Deposit boleh dibuat BILA-BILA MASA MULAI SEKARANG


2. Pas bnk in, sms NAMA, class dan tarikh class - contoh: ERMA FATIMA, KEK BARU, 28 Januari.


3. Pas tu tak yah buat apa-apa lagi - tunggu tarikh class n datang class bersama duit balance. Sila bawa bersama BEKAS masing-masing untuk bawak balik kek yang dipelajari.