HARAP MAAF, KELAS NI FAH FULL/PENUH. MINTAK KERJASAM TIDAK BANK IN DEPOSIT LAGI
. Anda selalu tension sebab biskut anda buat selalu kembang.
Tapi tau tak, walaupun tepung yang sama iaitu tepung gandum, jenama tepung
gandum A tak sama ngan jenama tepung gandum B. Tepung A akan menyebabkan biskut
anda kembang, tapi tidak tepung B. So, tepung mana yang terbaik dan akan
menyebabka biskut anda kembang…?
. Anda rasa biskut yang anda buat dah cukup sedap n paling
sedap sebab menggunakan butter. Tapi, taukah anda, pengunaan butter 100% dalam
adunan biskut adalah antara punca kenapa biskut anda kembang. Habis tu…berapa
peratus butter yang paling sesuai untuk buat biskut jadi cantik…? Selebihnya
nak pakai apa…?
. Tau tak, ada petua mudah dan macam tak logic dik akal
macam mana nak hasilkan biskut yang cantik, rangup dan tak kembang langsung.
Macam mana terap acuan, macam tu lah keluar dari oven.
. Macam mana nak buat jem untuk jem tart yang best…
. Macam mana nak susun biskut bagi Nampak cantik dalam
bekas.... dan macam –macam lagi petua buat biskut
Semua petua dan tips-tips penting ni akan dishare oleh tokey
biskut kita – Kak Rozita Kader a.k.a Kak
Ita Delights yang dah lebih 12 tahun berniaga biskut raya.
DAN YANG PALING BESTTTTTTTTTT….Kak Ita akan ajar 15 jenis
biskut dia yang selama ni memang jadi IBU DUIT untuk syarikat dia sejak 12
tahun lepas. Yang best seller dan selalunya setiap tahun tak cukup tangan nak
buat. Selalunya Kak Ita akan sub pada student-student dia yang dah belajar biskut-biskut ni sebab
permintaan yang sangggatt tinggi…
15 Biskut tu:
i.
Blueberry Tart – ni kata Kak Ita antara yang
paling malatop. Memang tak menang tangan
buat…apa rahsia di sebalik colour purple yang cantik tu….bukan sebarang warna
yeaa…Kak Ita akan dedahkan dalam kelas nanti
ii.
Luscious Hazelnut – mesti ramai yang penah
nampak dan makan biskut ni kan…? Ada keraih, dan ada yang sedap rangup…Semuanya
bergantung pada telur putih…Apa rahsia telur putih tu….Kak ITa akan terangkan
iii.
Milky-milky chocolate – biskut yang wajib ada
dalam senarai order Kak Ita setiap tahun sejak bertahun-tahun
iv.
Mocca Swirl – juga antara biskut wajib yang
customer order sejak bertahun-tahun. Kak Ita kata ada `rahsia malam’ buat
biskut ni….haaaa..?
v.
Nutty Berry – cantik dan rangup
krup-krup…khabarnya juga ada `rahsia malam’
vi.
Pistachio Yummy – juga malatop
vii.
Crunchy Florantine – sedang meningkat
popular…rangup krup-krup dan susah berenti kalau dah start makan
viii.
Chocolate stick – sangat chun pada mereka sedang
fikirkan biskut untuk hamper
ix.
Chocolate flakes
- yummiehhhh
x.
Almond Paraline – senang buat, senang
jual…budak-budak suka
xi.
Almond toast coconut – juga antara top ten best
seller
xii.
Cuppucino snow almond – ada `rahsia malam’
xiii.
Cheese Cracker Cookies – lagi top 10 best seller
xiv.
Chocolate croquant – top 10 best seller …. Petua
penting macam mana nak mencelop croquant tuhh supaya kemas dan bulat-bulat…
xv.
Flambozan Kenari – biskut malatop sepanjang
zamannn…
DAN yang lagi best…Kak Ita dengan bermurah hati bersetuju untuk bagi
5 lagi resepi biskut evergreen yang senang buat dan senang jual… LIMA RESEPI
BISKUT NI FREEEEEE… iaitu:
i.
Biskut Untaian
ii.
Biskut Samperit Custard
iii.
Biskut Dahlia
iv.
Peanut Butter Choc Chips
v.
Cornflakes Crunch
Semua ni dengan rega RM250 sahaja atau kalau anda bahagikan
– hanya RM12.50 untuk satu resepi IBU
DUIT nehhhh!!!!
DANNN…(ada lagi dannn..) Kak Ita akan bagi pelbagai tips
penting untuk anda yang memang nak berniaga biskut raya. Tips hasil daripada
pengalaman dia 12 tahun jual biskut yang jumlahnya beribu-ribu carton setiap
tahun….hmmmm….sebenarnya banyak tips-tips penting yang kita bleh dapat. Bila anda masuk kelas Kak Ita ni, confirm
anda akan terkeluar kata..``oooo..laaaa…selama
ni tak tau pun,’’
``oooo…patutla selama ni buat tak jadi….’’
``laaaa….tu jer petua dia…tak
sangkanya,’…hahahah..yup…percaya lah…saya adalah antara orang yang berkata
sedemikian dalam kelas Kak ITa pada 9 mei lepas…hehhehhaha
Ok, sapa yang berminat, ni maklumat lanjut :
KELAS BISKUT RAYA IBU DUIT ITA' DELIGHT
TARIKH: AHAD, 19 MEI 2013
TEMPAT: BZEE BAKERY, NO. 23, GROUND FLOOR, MATISTRATE SQUARE, SEREMBAN 2, SEREMBAN
WAKTU: 10 PAGI - 3 PETANG
YURAN: RM250
DEPOSIT: RM100
KALAU BERMINAT, ikut langkah mudah berikut:
1. BANK IN deposit RM100 ke dalam Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Pas bank in, SMS (bukan pm/emel..) SMS, SMS, SMS... details ke nombor 019 282 0053 - nama, jumlah bank in, date class dan nama class
CONTOH: SABARIAH, RM100,1 9 MEI, BISKUT RAYA
TARIKH LAST BANK IN DEPOSIT - KHAMIS 16 MEI 2013
TARIKH LAST TARIK DIRI DAN DEPOSIT DI PULANGKAN - KHAMIS 16 MEI
Lewat daripada tarikh tu deposit BURN sebab Kak ita dah siapkan bahan....
TARIKH LAST TARIK DIRI DAN DEPOSIT DI PULANGKAN - KHAMIS 16 MEI
Lewat daripada tarikh tu deposit BURN sebab Kak ita dah siapkan bahan....
Jangan BERLENGAH LAGI...sehingga hari ni dah ada 26 orang bayar deposit. Kelas akan tutup bila cukup student 50 orang. Class ni tak ada repeat...skali ni jerrr..
P/s: Kelas ni memang ditujukan khas pada semua mereka yang
betul-betul nak cari resepi biskut ibu duit dan senang jual. Mereka yang baru 1st
time nak try buat bizz biskut raya tahun ni dan mungkin tahun-tahun yang akan
datang…. Sebab memang dah terbukti semua biskut ni adalah best seller untuk
Ita’s Delight.
Pada mereka yang mungkin akan tanya ``errr…. Saya dah ada 4
resepi tu, so, macam mana..? Saya kena bayar semua kerrr…?
Jawapannya..: Yupp..kena bayar full RM250. Anggaplah ni
pelaburan yang sangat berbaloi bagi anda… Insya Allah.
Labiu
Zalina