SABTU 4 APRIL
11.00 PAGI
Harga: RM80
Kelas Hands On Pizza
1. Hawaian Pizza
2. Pescatora (seafood) Pizza
3. Indiano (Vegetarian) Pizza
4. Mexican Pizza
Kandungan kelas:
i. Cara membuat roti/base pizal, cara membuat roti/base piza untuk frozen dan cara membuat 4 topping berbeza.
ii. Cara membuat costing untuk jualan
iii. Resepi percuma (termasuk cara membuat): Pizza ekspress 5 minit.
Barang yang perlu dibawa: Apron, kain lap, pencanai dan bekas untuk bawa balik kesemua piza yang dibuat.
AHAD 5 APRIL
11.00 pagi
Harga: RM50
Kelas kek butter special:
i. Kek Prune (dengan krim prune)
ii. Kek Kurma
iii. Kek blueapple (blueberry &pineapple)
____________________________________________________________________
MINGGU KEDUA
SABTU 11 APRIL
11 PAGI
Harga: RM60
Kelas biskut/cookies (resepi baru) – 6 jenis
i. Black forest
ii. Thousand Nuts
iii. Crunchy Croquant
iv. Sweet Isabella
v. Chocolate Heaven
vi. Snow Lemon
AHAD 12 APRIL
11 PAGI
Harga: RM50
Kelas Kek Cheese
i. Tiramisu
ii. Cotton Cheese cake
__________________________________________________________________
MINGGU KETIGA
SABTU 18 APRIL
11 PAGI
RM: RM70
Kelas praktikal membuat bun
i. Bun pizza
ii. Bun sosej
iii. Bun Kacang merah
iv. Bun Serunding
v. Bun Pintal buah-buahan
vi. Bun Cheese
Cara mudah membuat roti menggunakan resepi bakeri yang diolah khas untuk kegunaan di rumah.
Barang yang perlu dibawa: Apron, kain lap dan bekas untuk membawa pulang kesemua roti yang dibuat.
AHAD 19 APRIL
11 PAGI
RM50
Kelas kek Chiffon
i. Chiffon Cofee
ii. Chiffon nenas
iii. Chiffon pandan
Pelajari teknik mudah dan gerenti jadi membuat kek chiffon yang lembut dan gebu
Beberapa tips/petua menarik bagaimana menghias kek chiffon menggunakan fresh cream
____________________________________________________________________
MINGGU KEEMPAT
SABTU 25 APRIL
11 PAGI
KEK CONTINENTAL
RM50
I. KEK MOUSSE KIWI
II. KEK MOUSSE MANGGA
III. ICE CREAM CAKE
AHAD 26 APRIL
11 PAGI
KELAS PRAKTIKAL KEK FONDANT MINIATURE (UNTUK HANTARAN)
Harga: RM130
Kandungan kelas:
i. Cara membuat fondant
ii. Cara meletakkan fondant atas kek
iii. Cara menghias menggunakan pelbagai teknik seperti royal asing, fondant (membuat bunga mudah, riben, bentuk-bentuk lain seperti itik, ikan dan sebagainya)
iv. Setiap pelajar akan diberikan tiga biji kek mini untuk dihias
Barang yang perlu dibawa: Apron, pencanai kecil, tuala kecil dan pisau kecil.
Syarat-syarat:
1. Sila sahkan kehadiran anda selewat-lewatnya pada JUMAAT setiap minggu dengan menghubungi/sms : ZALINA – 019 – 282 0053. Sila nyatakan nama anda dan kursus yang ingin diikuti.Lawati blog http://bzeecake.blogspot.com/ untuk melihat contoh-contoh produk dan berita terkini Bzee Bake.