Asskm dan alooo untuk semua.....Alhamdulilah..selesai kelas pastry pedas tadi. 26 student join. Kebanyakannya student-student lama yang selalu join kelas saya. Tq sebab terus bagi sokongan pada saya. Kepada yang baru, selamat berkenalan.Jangan serik datang lagi nooo...banyak lagi package-packge subjek baik yang baru dan lama yang boleh anda blajar...
Insyallah saya akan keluarkan jadual baru tak lama lagi.
Modul Pastry Pedas hari ni saya ajar 4 jenis semuanya - Quiche, Chicken Pie (dua-dua pakai shortcrust pastry), Roti Gulung Papa Malatop dan Murtabak Cream Cracker.
Tq pada semua yang membantu mempercepatkan kelas ni. Tak macam kelas-kelas sebelum ni yang saya boleh siapkan semua sebelum kelas, kelas kali ni tak bleh. Kena buat la-la tu gak sebab kita nak makan/rasa pastry yang panas. Student pula cecah 26 orang. So semua kena buat 2 adunan. Tapi tu laaa saya kata tadi...ramai student yang ringan tulang tolong saya...tq skali lagi...sayaanggg uolsssszzzz....muaaahhhh!!!!
Ok, jom kita layan gambaq kelas hari neh....
|
Murtabak Cream Cracker |
|
Chicken Pie |
|
Quiche |
|
Proses mengayam pastry chicken pie |
|
Aru tengah pulun membahagikan quiche |
|
Ni plak Passion Fruit Panna Cotta - product baru yang saya bagi student cuba. Tq atas feedback yang diberikan. Resepi akan diperkemaskan sebelum saya boleh perkenalkan dalam modul baru... |